Kle opp bordet

Simen Staalnacke har gått fra klesindustrien til interiørverdenen. Og Japan inntar Norge på interiørfronten. Den tidligere Moods of Norway-gründeren kler nå derfor opp bordet med sitt eget servise, Tokyo.

Simen Staalnacke og proffbokser Cecilia Brækhus - Kle opp bordet

Magnor har ikke lansert full borddekking med en motedesigner siden Per Spook. Under lanseringen på Fine Art, Tjuvholmen, tok proffbokser Cecilia Brækhus også turen. Til høyre er designeren, Simen Staalnacke.

Tekst: Guri Haram Foto: Guri Haram/ produsenten

Men også flere høstnyheter kommer.

Halvor Bakke - Cape serviset

– Man kan skape sitt utrykk, eller forskjellig utrykk for hver gang, forteller Halvor Bakke om sine serviser.

Mangfoldig uttrykk er en måte å tenke flerbruk på. Hos Magnor lanserer nå interiørdesigner Halvor Bakke nye deler til Cape-serien.

– Man kan skape forskjellig uttrykk med samme servise gang på gang. Det meste jeg lager er rent og kan dresses opp eller ned, i forhold til om det skal være en glamorøs eller stram stil, forteller han.

Kaffeserviset og vasen kom på markedet i juni, og i høst kom et elegant krus.

– Nå bygger vi på med flere deler til serviset. Det er bra å samle på, og til våren neste år kommer vi med mer. Det kan vi love, sier han.

Cape fra Halvor Bakke

Cape fra Halvor Bakke kommer i stadig nye deler. Dette er et fin-servise med gull, nette mønstre og smale kakegafler. Stålbestikket er malt og børstet i champagnefarge. Kruset er nyeste tilskudd.

Cape i stadig nye deler

Dette er et fin-servise med gull, nette mønstre og smale kakegafler. Stålbestikket er malt og børstet i champagnefarge. Kruset er nyeste tilskudd.

Allsidig bruk

Le Creuset har fargen deep teal som hovedfarge i år. Og både gryter og stekeplatene har spennende multifunksjon. Noe som for tiden nettopp er trendy innen interiør.

Støpejernsgryten til Creuset kommer i ny trendfarge, deep teal.

Støpejernsgryten til Creuset kommer i ny trendfarge, deep teal.

Ifølge leverandøren har nordmenn for alvor fått øynene opp for at grillpannen også kan settes inn i ovnen, med de muligheter det gir. En nyhet er derfor de dype kvadratiske grillpannene med helletut og høy nok kant til å oppsamle saus. De høye kanten reduserer samtidig fettsprut. Pannen kan brukes på induksjon, ovn og grillrist på utegrillen.

Le Creuset har flere grytetyper. Den klassiske runde gryten kan brukes til alt fra brødbaking til iskjøler og gryteretter. Mens buffetgryten, som følge av sin store stekeflate, er egnet til retter som paella, risotto eller baking av for eksempel focacciabrød.

Nordmenn har fått øynene opp for at grillpannen kan brukes i ovnen. Nå satser Le Creuset på grillpannen i fargen, deep teal.

Nordmenn har fått øynene opp for at grillpannen kan brukes i ovnen. Nå satser Le Creuset på grillpannen i fargen, deep teal.

Salt- og pepperkvernene til Le Creuset finnes i tre størrelser, 11 cm, 21 cm og nå storebroren på 30 cm. i fargene svart, blank svart og rød. Pepperkvernen er velegnet til å ha ved siden av komfyren når du lager mat.

Salt- og pepperkvernene til Le Creuset finnes i tre størrelser, 11 cm, 21 cm og nå storebroren på 30 cm. i fargene svart, blank svart og rød. Pepperkvernen er velegnet til å ha ved siden av komfyren når du lager mat.

Praktiske detaljer

Villeroy & Boch tenker også fleksible og allsidige løsninger. Et produkt som utmerker seg er Clever Cooking – strainer/ server bowl. For den vant kjøkkenleverandøren prisen, Best of the Best. Kitcheninnovation of the year 2017. Etter å ha skylt pasta eller salat under springen, kan silikonet lett endre form så bollen umiddelbart blir til en serveringsbolle. Samtidig holdes maten varm i den vanntette bollen.

Villeroy & Boch vant pris for Clever Cooking – strainer server bowl. Den er lett å bruke, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Villeroy & Boch vant pris for Clever Cooking – strainer server bowl. Den er lett å bruke, og kan vaskes i oppvaskmaskinen.


Bordskåner med magnet er praktisk, særlig når man skal bære og plassere en større gryte på bordet.

Bordskåner med magnet er praktisk, særlig når man skal bære og plassere en større gryte på bordet.

Eva Solo har mange nyheter innen gryter og stekepanner. Passende nok, kommer de også med en snedig bordskåner med magnet. Spesielt praktisk når du skal forflytte en større gryte til spisebordet. De selger også enormt med vannflasker. Vannflaske og den portable kaffekoppen kommer derfor i to nye farger; varm grå og stålblå.

Japan er trendy, og Eva Solo lanserer sylskarpe japanske kokkekniver.

Vannflasker selger Eva Solo mye av. Både vannflasken og den portable kaffekoppen kommer i nye delikate farger.

Vannflasker selger Eva Solo mye av. Både vannflasken og den portable kaffekoppen kommer i nye delikate farger.

Japandi – den nye trendbølgen

En trendretning nå heter Japandi; en blanding japansk og skandinavisk design. Japan inntar Norge for full kraft denne sesongen, noe som tydelig fremkom under Oslo Design Fair. Hos Eva Solo ser vi dette i kokkeknivene i Nordic serien. Produsert etter gammel japansk tradisjon, har de samme teknikk som brukes til å fremstille samuraisverd. Rundt kjernen finner du 66 lag med damaskusstål, og det betyr at knivene består av 67 lag.

Gründer av klesmerket Moods of Norway, Simen Staalnacke, har gått fra å designe klær til å fokusere på interiør. Sammen med Magnor lanserer han nå kolleksjonen, Tokyo.

– Å gå fra klesdesign til interiør er samme metodikk, men ulik uttrykksform. Tokyo er min favorittby, der eldgammel tradisjon møter det hypermoderne, sier han.

Den skandinaviske «looken» har mye hvitt, grått og naturinnslag. Det synes han går som hånd i hanske med japansk estetikk.

– Og de har finslipt dette i 1000 år mer enn oss, sier designeren som kom på ideen om en kolleksjon da han fant en fin tekopp på tur i Japan.

Samme silhuett

Staalnacke har vært like detaljfiksert som japanerne gjerne er, og hans håndlagde servise har samme silhuett i alle delene.

– Det jeg synes er litt morsomt er at silhuetten på champagneglasset er den samme på den største vasen og til og med salatgaffelen. Da henger ting bra i hop, smiler han under lanseringen på Tjuvholmen.

Den lille figuren, origami, symbolet for den japanske papirbretter-kunsten, kjennetegner serviset.

– Jeg er glad i vasene og lyktene, The Blue Hour. De er en hyllest til blåtimen, den fineste tiden på døgnet. Ellers er jeg veldig glad i å lage mat og har hatt matlaging i hodet når jeg designet tallerkenene. I sommer har det vært mye grilling; min kone er glad i kylling i alle varianter. Mens jeg er glad i fiskeretter også. Kanten på tallerkenen har derfor blitt trukket mer bakover så det har hvitt, fordi jeg mener maten bør ha hvit bakgrunn for å skinne, smiler han og legger til: Tidligere har jeg kledd opp folk, nå kler jeg opp hjemmet. Kle opp bordet til fest eller hverdags!

Click here to add your own text

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.