Avokado med reker

Avokado med reker og hvitvinOppskrift (4 personer)

2 store modne avokadoer
3 ss med majones
3 ss crème fraîche
1 ss finhakket dill
1 ss finhakket stangselleri
200 gram ferdigpillede reker
4 ts saft av økologisk sitron
4 små dillkvaster
Maldon salt
Kvernet pepper

Avokado med reker

Bland majones og crème fraîche sammen med dill, og stangselleri.
Tilsett så sitronsaften og rekene (spar noen reker til pynt).
Vend dette godt inn og smak til med salt og pepper.
Del avokadoene i to deler, fjern kjernen og behold skallet på.
Fordel blandingen likt på de fire delene med avokado.
Pynt med noen reker på toppen, ev. litt kvernet pepper og en dillkvast.

Ønsker du mer av rekeblandingen i avokadoen, kan du skrape ut litt avokado med en skje før du legger på blandingen.

Skal denne forretten/lunsjretten stå litt før gjestene setter seg til bords, må du pensle avokadoen med litt lime før du legger på rekeblandingen. Da unngår du at avokadoen blir brun.

Foto/styling: Avokado med reker: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Slik lager du et feststemt rekelag

Nå er den fine lyse sommertiden her. Det er på tide å samle venner og familie til fest. Og hva er vel ikke bedre enn den gode smaken av loff, reker og majones. By gjestene dine på en ekstra kreativ rekefest i år.

Slik lager du et feststemt rekelag

Bra valg til rekelag: Signature Series Riesling Trocken 2016 er en frisk og livlig hvitvin med aromaer av fersk lime, grønne epler og ananas, Vinen er et ypperlig valg til skalldyr.

Norges farvann byr på verdens beste reker. Og ingenting setter sommerstemningen som reker med den gode sjøsmaken.

Bruk uterommet

Rekelag er mest praktisk ute, og uterommet fungerer også best som stemningsskaper, være seg i bakgården, i hagen eller ved sjøen.

Den friske sommerluften vil sette rammen for en minneverdig aften for gjestene dine. Og praten vil kunne fortsette i sene nattetimer med frisk hvitvin i glasset.

Fersk eller fryst

Mange får vann i munnen av tanken på rekesmørbrød med majones, sitron og dill. Rekene kan du gjøre ekstra spennende med en krydret guacamole av avokado. Da moser du avokado sammen med hakket løk og smaker til med krydder. Marinader med chili og koriander passer også perfekt med reker. Men dill, koriander eller basilikum gjør også rekelaget spennende.

Store fat med rekene setter du i passende avstand på bordet. Ha vannskåler eventuelt våtservietter tilgjengelig, så gjestene får fjernet rester etter rekepillingen.

Får du ikke tak i ferske reker, kan du benytte frosne reker. Tiner du de riktig, behøver ikke rekene å være kjedeligere enn de ferske. Anbefalt opptiningsmetode for et rekelag er langsom tining i kjøleskap, helst over natten.

Små mengder kan tines på benken hvis de skal spises umiddelbart. Men denne løsningen gjelder bare dersom man i siste liten oppdager at man har glemt å kjøpe inn nok reker. Legg i så fall rekene på serveringsbrett og bruk matpapir over. Det er også mulig å tine rekene i en stor bolle med kaldt vann i fire minutter, tilsatt litt salt.

Reker og hvitvin

Til reker er hvitvin ofte den foretrukne drikken. Hvitvin passer perfekt som drikke til et vellykket rekelag. Mange ønsker å unngå for mye sukker og sødme når de skal spise reker. Signatur Series Riesling Trocken er en hvitvin som er fremstilt helt naturlig. Den er ikke tilsatt sukker eller blitt tuklet med, som ved fjerning av tanniner, justering av syre eller alkohol. Og hva passer vel ikke bedre å drikke til naturlige reker enn en naturlig hvitvin!

Ønsker du et alkoholfritt alternativ anbefales en lett, frisk og fruktig hjemmelaget limonade som passer bra til å balansere drikken med den milde rekesmaken. Server den i store mugger, og gjerne kraftige glass med fargerike papirsugerør.

Morsomme innslag

Mens gjestene bringer godt humør, kan du bringe humor og latter til rekelaget.

I Sverige heter den mest populære skalldyrsfesten ”kräftskiva”, som er deres årlige krepselag, men de har også rekelag. Naturlige ingredienser for festmoro er her sanghefter og spisse hatter i papp. De har også humoristiske lappespill som del av festen. Svenskene dekorerer ofte trærne med fargerik papirpynt og papirlykter for å komme i den rette stemningen. Vil du ha en ekstra morsom fest denne gangen, så hva med å se til Sverige? Der stiller kreps som motiv både på hatter, servietter og smekker. Kanskje innbydelsen til rekelaget også kan ha en reke som motiv ? I Sverige er det vanlig at gjestene har med egne reker og eventuelt noe tilbehør.

Så tenk litt på det hvis du ikke vil ha hele ansvaret alene. Godt rekelag!

Tekst/Foto/Styling: Guri Haram/Kulinarisk.no / Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Avokado med reker
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)