Del oppskrift

Waldorfsalat

Oppskrift

Opprinnelig skapt av Oscar Tschirky på Waldorf-Astoria Hotel i New York.

3 faste røde epler
1 ss sitronsaft
2 selleristilker, skivet
60 g grovhakkede valnøtter
1 1/4 dl majones
2–3 ss melk.
2 små hjertesalater

Fjern kjernehusene og skjær eplene i terninger. Legg dem i en bolle og stenk med sitronsaft. Rist godt sammen. Tilsett selleri og valnøtter, og rist sammen en gang til.

Pisk majonesen, spe med melk og hell over salaten. Rist alt godt sammen og server på en seng av salatblader.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.