Gratinerte reker med parmaskinke

Gratinerte reker med parmaskinkeOppskrift (4 personer)

100 g parmaskinke, strimlet
150 g ferske reker, pillede
1 1/2 dl cremé fraîche
1 ss sitronsaft
2 hvitløksfedd, finhakket
100 g parmesan, revet
Pepper etter smak

Gratinerte reker:
Bland alle ingrediensene utenom osten i en arbeidsbolle. Fordel blandingen i 4 små eller 1 stor ildfast skål. Strø parmesan over og stek i ovnen på 180 grader i ca. 12-15 minutter. Pynt med reker og server med god loff til.

Ildfast form fra Pillivuyt. Tallerkener fra Royal Copenhagen. Trefjøl fra Jamie Oliver/F&H of Scandinavia.

Reker og parmaskinke er en veldig god kombinasjon. Dette er en av våre favoritter. Gratinerte reker med parmaskinke.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz/Kjersti Edvartsen

FISK- OG SKALLDYRSBUFFÉ

17-mai-frokost-buffeDenne buffeen er laget med blodfersk fisk og skalldyr fra Fiskeeksperten Reinhartsen i Kristiansand. Reinhartsen & Co AS, ble etablert av Selmer Reinhartsen i 1931. Selskapet holdt da til på Flekkerøya med eget mottak og fiskeforretning i Kristiansand. Selskapet ble etter hvert overtatt av sønner og svigersønner av Selmer Reinhartsen, og virksomheten ble utvidet med grossistvirksomhet og eksport av laks.

Fiskeeksperten Reinhartsen var det første av fire selskap som ble fusjonert ut av Reinhartsen & Co AS i 1994.

Reidar Fredriksen (barnebarn til Selmer) er daglig leder og eier av selskapet og var den første fiskehandleren i Norge med fagbrev. I dag består bedriften av ni ansatte med fiskehandlerbrev, 4 med fiskeindustrifagbrev og åtte med kokkefagbrev.

I 1995 flyttet de inn i moderne lokaler på Fiskebrygga i Kristiansand der hele verdikjeden er representert: Fiskemottak, fiskematproduksjon, røykeri, gourmetkjøkken og catering. I tillegg har de detaljutsalg i Lillemarkens Senter samt på Fiskebrygga.
Fiskeeksperten Reinhartsen har ved flere anledninger vunnet medaljer i NM Sjømat, og byens turistguider har Fiskebrygga som fast stoppested i sommerhalvåret. Stedet lokker med vakker beliggenhet ved sjøen, servering på bryggekanten og muligheten for å blant annet kjøpe med seg deres spesialitet; røkt laks fra deres eget røkeri. Sistnevnte har vi brukt i kombinasjon med fersk laks i laksetartaren.

www.fiskeeksperten.no