Del oppskrift

Salade nicoise

Salade NicoiceOppskrift (4 personer)

250 g aspargesbønner
8 ferskpoteter
4 tomater
8 grønne eller sorte oliven
2 bokser tunfisk i vann
1 rød løk
4 hardkokte egg

Dressing til salade nicoise:

1 ss dijonsennep
0,5 dl balsamico
2 dl olivenolje
Salt og nykvernet pepper
1 ts provencekrydder
1 ss kjørvel
1 ss estragon

Skyll og stengle bønnene og skrell potetene. Kok bønner og poteter, hver for seg i lettsaltet vann. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Sil av og avkjøl potetene. Skjær tomatene i skiver. Skjær potetene og løken i skiver. Del eggene i båter. Dander ingrediensene pent på en stor tallerken. Bland alle ingrediensene til dressingen og hell  den over salaten og server!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.