Del oppskrift

Salat med pærer og blåmuggost

Salat med pærer og blåmuggostOppskrift (4 personer)

1 pose blandet salat
2 pærer, skrelt og skåret i passende biter
100 g blåmuggost, revet i passende biter
40 g valnøtter

Dressing

3 dl olivenolje
1 dl rødvinseddik
1 ts dijonsennep
1 ss sukker
1/2 fedd hvitløk, finhakket
Salt og nykvernet pepper

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og vend dem forsiktig sammen.

Til dressingen røres sennepen inn i eddiken sammen med sukker og hvitløk. Tilsett olivenoljen i en stråle mens du rører. Smak til slutt til med salt og pepper før dressingen helles over salaten.

Frukt og blåmuggost passer fortreffelig godt sammen. Spesielt i California er de glad i kombinasjonen av pærer og blåmuggost i salater. I denne kan du gjerne tilsette kylling.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.