Cæsarsalat

CÆSARSALATOppskrift Cæsarsalat (4 personer)

2 romanosalater
4 loffskiver i terninger
200 g pancetta eller bacon i tynne skiver
200 g stekt/grillet kyllingfilet, skåret i passende biter
2 hardkokte eggeplommer
1 fedd hvitløk
Smør
30 g parmesan i tynne skiver
Nykvernet sort pepper

Cæsarsalat dressing:
2 eggeplommer
1 ts Dijonsennep
1 fedd hvitløk
2 ansjosfileter, finhakket
Saft av 1/2 sitron
1 dl soyaolje
Salt
Kajennepepper

Vask og tørk salaten, og riv den i passende biter.
Lag dressingen ved å ha eggeplomme, sennep, hvitløk, ansjos og sitronsaft i en bolle.
Visp alt godt sammen.
Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle.
Smak til med salt og kajennepepper.
Vend salaten i dressingen.
Rist loffterningene i smør og tilsett presset hvitløk.
Stek baconet i en tørr panne til den er sprø, og del i mindre biter.
Ha alt over salaten.
Dryss parmesanskiver over.
Gni de kokte eggeplommene gjennom en grov sil og dryss over salaten.
Avslutt med kyllingen og kvernet sort pepper.

Her finner du flere oppskrifter på salater!

En av de mest serverte salatene verden over er Cæsarsalat. Den smaker like nydelig til lunsj som til middag.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.