Hønsesalat

oppskrift (4 personer)

1 kokt høne, kun kjøttet av den
1 økologisk sitron
Fersk estragon
3 hele sorte pepperkorn
¼ l hønsekraft
2 ss majones
4 ss créme fraîche
1 ts dijonsennep
Salt og nykvernet pepper
125 g champignon (i skiver)
2 stangselleri, finsnittet
2 vårløk (insnittet

Pynt:
Sprø salatblader og ev. 2-3 skiver bacon

Legg hønsekjøttet i en gryte med et par sitronskiver, en kvist estragon og pepperkorn. Hell kraft over og gi det et oppkok. Skru ned og la det småkoke under lokk i 12-15 min. Ta gryten av varmen, fjern lokket og la kjøttet avkjøles i buljongen. Fjern skinnet på høna og plukk kjøttet  i avlange strimler. Pisk majones og créme fraîche sammen og smak til med sitronsaft, sennep, finhakket estragon, salt og pepper. Tilsett champignon, selleri, vårløk og hønsekjøtt og smak til hønsesalat med salt og pepper.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.