Del oppskrift

Gorgonzolapoteter

Oppskrift (4 personer)

Ca. 800 g faste poteter
2 dl matfløte
100 g gorgonzola, skåret i små biter
Salt og hvit pepper

Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær potetene i grove staver. Legg dem i kokende vann og la dem koke i 1 minutt etter at vannet har kokt opp på nytt. Hell av vannet og hell i fløten, kok opp. Ta gryten av varmen, rør inn osten og smak til med salt og pepper.Hell alt i en ildfast form og gratiner i ca. 20 minutter eller til poteten har fått litt farge.

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteterOppskrift fløtegratinerte poteter (4 personer)

750 g potet
1 løk
2 1⁄2 dl matfløte, ev. helmelk
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1 krm sort pepper
Smør
1 1⁄2 dl revet hvitost

Fløtegratinerte poteter:
Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte. Tilsett fløte, hvitløk, salt og pepper. La det koke i 2-3 minutter. Strø osten over. Sett gryten i midten av ovnen og stek i ca. 30 min. Har du ikke en ildfast gryte, så hell blandingen i en ildfast form i stedet. Husk at fløtegratinerte poteter i gryte/form holder veldig godt på varmen og er lett å skolde seg på.

Fløtegratinerte poteter

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.