Sprø ferskpoteter

Oppskrift (4 personer)

500 g små ferskpoteter
6 hvitløksfedd
½ bunt bredbladet persille, grovhakket
½ økologisk sitron
Olivenolje
Salt og nykvernet pepper

Legg potetene i en stor kjele. Gi dem et dryss med salt og hell i vann. Kok opp og sleng hvitløksfeddene i. La potetene koke i 12-15 minutter eller til de er gjennomkokte.

Sil potetene av i et dørslag. Sett stekepannen på sterk varme. Ha i litt olivenolje og ha potetene i. Bruk en stekespade til å klemme potene lett slik at skinnet sprekker opp, men ikke lag mos av dem. Skjær sitronen i båter og stek den sammen med potetene. Snu og vend hvert annet minutt slik at potetene blir gylne og sprø. Reduser varmen. Klem hvitløken ut av skallene på en fjøl. Tilsett salt og nykvernet pepper, og bland med hvitløken. Tilsett blandingen i pannen. Tilsett persillen det siste minuttet.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.