Del oppskrift

Bakt potet med fyll

Bak et par ekstra poteter i helgen, og du kan nyte et lettvint og deilig måltid et par dager senere.

Oppskrift

Bakepoteter
Rømme
Påleggsskinke
Revet ost
Hermetisk mais hvis du ikke får fersk mais
Salt og pepper

Skjær av «lokket» på bakepotetene og skrap ut fyllet. Ha fyllet i en bolle og tilsett 2 gode ss rømme per potet. Tilsett strimlet påleggskinke, revet ost, mais, og smak til med salt og pepper. Rør godt sammen og ha fyllet tilbake i potetene. Stek ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteterOppskrift fløtegratinerte poteter (4 personer)

750 g potet
1 løk
2 1⁄2 dl matfløte, ev. helmelk
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1 krm sort pepper
Smør
1 1⁄2 dl revet hvitost

Fløtegratinerte poteter:
Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte. Tilsett fløte, hvitløk, salt og pepper. La det koke i 2-3 minutter. Strø osten over. Sett gryten i midten av ovnen og stek i ca. 30 min. Har du ikke en ildfast gryte, så hell blandingen i en ildfast form i stedet. Husk at fløtegratinerte poteter i gryte/form holder veldig godt på varmen og er lett å skolde seg på.

Fløtegratinerte poteter

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.