Potetpai oppskrift med chevré

Potetpai-med-chevré potetpai oppskrift

Oppskrift potetpai

450 g poteter
150 g rømme
200 g chevré
250 g hvetemel
150 g smør
Vann
1 egg
Salt og nykvernet pepper

Hell melet i en bakebolle og tilsett smøret i små terninger.
Kna smøret inn i melet, og tilsett et pisket egg.
Deigen skal være glatt og myk, så tilsett litt vann hvis nødvendig.
Form deigen til en ball, dekk den til med kjøkkenhåndkle og la den hvile i 30 minutter.
Kok potetene med skallet på til de er møre. Skyll dem i kaldt vann, skrell dem og skjær dem i skiver.
Legg potetene på et smurt stekebrett, og hell rømme, salt og pepper over.
Stek i forvarmet ovn på  180 grader i 10 minutter.
Kjevle ut paideigen til et tynt lag og legg den over i en paiform på 27 cm.
Stikk hull i paideigen med en gaffel, før du steker den i 15 minutter.
Skjær osten i tynne skiver.
Fyll potetfyllet i paiformen og topp med osten.
Stek videre i 15 minutter. Sett tilslutt på grillelementet og stek i 3 minutter.
Server potetpai sammen med en frisk salat, gjerne med akaciehonning som dressing.

Det er viktig å ta med godt med niste hvis du skal ut på tur og lete etter mat i naturen. Vår turmatfavoritt er uten tvil pai. Så praktisk og så godt! Lag gjerne en grønn salat med en frisk dressing til og nyt et godt måltid ute i det fri med potetpai!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.