Del oppskrift

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteterOppskrift fløtegratinerte poteter (4 personer)

750 g potet
1 løk
1 1⁄2 dl matfløte
1 1⁄2 dl helmelk
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1 krm sort pepper
Smør
1 1⁄2 dl revet hvitost

Sett ovnen på 225°. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Legg det i en ildfast gryte. Tilsett fløte, melk, hvitløk, salt og pepper. La det koke i 2-3 minutter. Strø osten over. Sett gryten i midten av ovnen og stek i ca. 30 min. Har du ikke en ildfast gryte, så hell blandingen i en ildfast form i stedet. Husk at fløtegratinerte poteter i gryte/form holder veldig godt på varmen og er lett å skolde seg på.

Glad i poteter? Her finner du mange flere oppskrifter på poteter!

HASSELBACKPOTETER

En klassisk svensk rett der poteten skjæres i skiver nesten helt igjennom og bakes i ovnen.

HasselbackpoteterOppskrift (4 personer)

8 (ca. 600 g) jevnstore poteter
Ca. 2-3 ss smør
1/2  ts salt
Ev. 1/2 dl brødrasp

Ta frem smøret slik at det blir romtemperert. Skrell potetene. Skjær potetene i tynne skiver men ikke helt igjennom. Hvis du f.eks. legger poteten i en tresleiv så kan du skjære uten å risikere å skjære helt igjennom. Legg potetene i en ildfast form. Bre smør på hver potet.  Det beste er om smøret er romtemperert. Sett formen midt i ovnen på 225° i 25 minutter. Ta ut potetene og bre mer smør på og strø salt og ev. brødrasp over. Sett potetene inn i ovnen igjen og bak dem i ytterligere 20 minutter eller til de er myke. Så er hasselbackpoteter klare til servering.

Hasselbackpoteter

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.