Kamskjell med nyr og mesk

Kamskjell med nyr og meskOppskrift kamskjell (4-6 personer)

8-10 kamskjell, renset og skåret i tynne skiver
1 ss salt
1 ss sukker
1 lime, saften av den
1 pakke nyr, pisket og helt på sprøytepose
2 dl ristet mesk eller rugbrødsjord (*se oppskrift under)
1 bunt vårløk, blansjert og delt i to på langs
1 agurk, skåret på mandolinjern i tynne skiver
Karse
Ølsyltet tinnved (*se oppskrift under)

Legg kamskjell på et brett og dryss dem med salt og sukker.
Fordel limesaften over kamskjellene og la dem trekke i ca. 30 minutter.
Brenn vårløken i en grillpanne og avkjøl. Server kamskjell med mesk og rug”jord”, nyr, agurk, karse, vårløk og tinnved.

Rugbrødsjord

Oppskrift

1 dansk rugbrød

Skjær skorpene av rugbrødet. Skjær det i grove terninger og vend med litt olivenolje og flaksalt. Stek brødterningene i ovnen på 130 grader i 30-40 minutter eller til de er sprø. Avkjøl brødterningene og kjør dem til en fin masse i en food processor.

Ølsyltet tinnved

Oppskrift

100 g tinnved
2 dl økologisk epleeddik
2 dl rørsukker
3 dl IPA, f.eks. Molotov Cocktail fra Evil Twin
3 laurbærblad
5 sennepskorn
5 hvite peppercorn

Rens bærene og legg dem i et lufttett glass. Bland alle flytende ingredienser sammen og tilsett sukker. Rør til det er oppløst. Tilsett krydder og hell blandingen over bærene.

Tips: Er du ikke så begeistret for den syrlige tinnveden, eller ikke får ta i den, fungerer syltet reddik også veldig bra til denne retten.

Ølanbefaling:
BrewDog – Electric India, 6,5 %
dette er en hybrid mellom IPA og belgisk saison med appelsinskall, honning og knuste pepperkorn.
Sødmen i kamskjellene fremhever sødmen i den ellers relativt humlerike saisonen, og den lette humlebitterheten passer godt sammen med nyrens syrlige og meskens lett røkte smak.

Her finner du flere oppskrifter fra BrewDog

Foto: Monica Friedrich
Styling: Thilde Gilling

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.