Kamskjell med nyr og mesk
Oppskrift kamskjell (4-6 personer)
8-10 kamskjell, renset og skåret i tynne skiver
1 ss salt
1 ss sukker
1 lime, saften av den
1 pakke nyr, pisket og helt på sprøytepose
2 dl ristet mesk eller rugbrødsjord (*se oppskrift under)
1 bunt vårløk, blansjert og delt i to på langs
1 agurk, skåret på mandolinjern i tynne skiver
Karse
Ølsyltet tinnved (*se oppskrift under)
Legg kamskjell på et brett og dryss dem med salt og sukker.
Fordel limesaften over kamskjellene og la dem trekke i ca. 30 minutter.
Brenn vårløken i en grillpanne og avkjøl. Server kamskjell med mesk og rug»jord», nyr, agurk, karse, vårløk og tinnved.
Rugbrødsjord
Oppskrift
1 dansk rugbrød
Skjær skorpene av rugbrødet. Skjær det i grove terninger og vend med litt olivenolje og flaksalt. Stek brødterningene i ovnen på 130 grader i 30-40 minutter eller til de er sprø. Avkjøl brødterningene og kjør dem til en fin masse i en food processor.
Ølsyltet tinnved
Oppskrift
100 g tinnved
2 dl økologisk epleeddik
2 dl rørsukker
3 dl IPA, f.eks. Molotov Cocktail fra Evil Twin
3 laurbærblad
5 sennepskorn
5 hvite peppercorn
Rens bærene og legg dem i et lufttett glass. Bland alle flytende ingredienser sammen og tilsett sukker. Rør til det er oppløst. Tilsett krydder og hell blandingen over bærene.
Tips: Er du ikke så begeistret for den syrlige tinnveden, eller ikke får ta i den, fungerer syltet reddik også veldig bra til denne retten.
Ølanbefaling:
BrewDog – Electric India, 6,5 %
dette er en hybrid mellom IPA og belgisk saison med appelsinskall, honning og knuste pepperkorn.
Sødmen i kamskjellene fremhever sødmen i den ellers relativt humlerike saisonen, og den lette humlebitterheten passer godt sammen med nyrens syrlige og meskens lett røkte smak.
Her finner du flere oppskrifter fra BrewDog
Foto: Monica Friedrich
Styling: Thilde Gilling