Krepselag

Redaktøren vår er veldig glad i kreps, og enda mer glad i å invitere til gode måltider. Her har du hennes beste tips til et vellykket krepselag!

Krepselag KrepsDet er august og på tide å invitere familie og venner til krepselag. Jeg hadde gjerne spist kreps året rundt med tanke på hvor godt og enkelt det er å tilberede. Jeg lar alltid krepsen ligge i saltlaken i et døgn før servering da det fremhever smaken. Så da gjenstår det bare å lage tilbehøret på selve dagen, eller det vil si – det meste kan du også klargjøre dagen i forveien. Krepselag er opprinnelig en svensk tradisjon, men det er da ingenting i veien for å stjele gode ideer? I Sverige er det en del tradisjonelle sideretter som følger med, men det er ingenting som er lovfestet, så her er det bare å slå seg løs! Jeg gir deg allikevel et par forslag til smaker som komplimenterer krepsen godt i tillegg til vin- og snapsanbefaling. Lykke til og god fest!

Forslag til tilbehør:

Creme fraîche, løyrom og hakket rødløk
Blinier (små pannekaker)
Ostepai (i Sverige er det den klassiske västerbottenpaien som gjelder)
Brød, flatbrød og godt smør
Sitronaioli
Kryddersmør
Grønn salat (med f.eks. fenikkel, agurk, sukkererter)

Saltlake til 1-2 kilo kreps

Oppskrift

2,5 l vann
2 ss sukker
3/4  dl salt
Dillkroner

Kok opp vann, salt og sukker. Legg i dillen og la laken avkjøles. Legg i tinte kreps og la det stå kaldt i et døgn før servering.

Vinanbefaling til kreps: Spanske Viña Sol er en smakfull sommervin med en fersk, blomstrende aroma og med undertoner av eple, grønne urter og sitrus. Den passer helt ypperlig til både krepsen og resten av tilbehøret. Vinen fås også nå som bag in boks.

Pris: 359, 50
Varenummer: 2200106

Snapsanbefaling til krepselag: Skal du følge de svenske tradisjonene helt ut, er snaps et must. I dette tilfelle går vi for en mild og frisk type med toner av sitrus. Amundsen Expedition, vil tilføre en frisk smak til krepsen.

Pris: 309,90
Varenummer: 1688501

Her finner du flere oppskrifter med skalldyr!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.