Rekecocktail

Rekecocktail - klassiker fra Ingrid Espelid HovigOppskrift (4 personer)

200 g pillede reker
¼ issalat eller 1 hjertesalat
1/2 økologisk sitron, delt i skiver

Saus:
1 hvitløksfedd
1 dl majones
2 ss ketchup
2 ss hvitvin
1 ts sitronsaft
½ ts paprikapulver
1 ts Worchestershiresaus
½ ts sukker
1 dl stivpisket krem

Rekecocktail:
Skrell hvitløken, skjær den i to og gni en bolle innvendig med den.
Ha i majones, ketchup, hvitvin, sitronsaft, paprikapulver, Worchestershiresaus og sukker.
Bland i kremen til slutt.
Legg saus, strimlet salat og reker lagvis i porsjonsglass.
Pynt toppen med en sitronskive.

Server godt avkjølt med toast til.

Her finner du flere oppskrifter på skalldyr!

Utskjelt og latterliggjort de siste tiårene av nedlatende matsnobber.
Synd for dem og mer på oss tenker vi. Vi elsker nemlig rekecocktail! I Norge med verdens beste reker, hvordan kan det gå galt?

Den hadde visstnok sitt opphav så langt tilbake som 1830-tallet i New Orleans, der den utvandrede franske kokken Antoine Alciatore skapte det han kalte cocktail aux crevettes. Her hjemme var det dronningen vår – Ingrid Espelid Hovig, som lanserte den for oss nordmenn på slutten av 1960-tallet.

Tekst og foto: Kjersti Edvartsen / Kulinarisk.no / Monica Friedrich

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Rekecocktail
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)