Salat med røkelaks
Oppskrift (Forrett til 4)
1 hjertesalat
200 g røkelaks i skiver
1 avocado
1/2 agurk
1/2 rødløk
Salat med røkelaks
Fjern skallet på agurken.
Del den i to på langs og fjern den bløte innmaten.
Skjær agurken i små terninger.
Del avokadoen i to på langs.
La stenen sitte i den delen du ikke skal bruke.
Da holder den seg lengere.
Fjern skallet på avokadoen med en spiseskje.
Skjær avokadoen i små terninger.
Hakk løken i ca. like store biter som agurken og avokadoen.
Riv bladene på hjertesalaten, vask og tørk den godt.
Dander salaten på fire tallerkener.
Deretter røkelaksen.
Dryss løk, agurk og avokado over.
Server med mormordressing ved siden av og gjerne tynne, ristede loffskiver.
Mormordressing
Oppskrift
½ dl kremfløte
1 sitron, saften av den
1 ts sukker
Nykvernet pepper
Hell fløten sammen med sitronsaft, sukker og pepper i en plast- eller glassbeholder med lokk. Rist godt.
Tekst og foto: Kulinarisk.no / Monica Friedrich
Her finner du flere oppskrifter på fisk!
Røkelaksrester igjen etter selskap? Eller lurer du på hva du skal servere til forrett av og til? Vi kan trygt anbefale denne enkle salaten med friske grønnsaker, røkelaks og mormordressing.