Ovnsstekte lammekoteletter

Oppskrift (4 personer)

8 lammekoteletter
4 løk
100 g smør
Ca. 2 ss hvetemel
Ca. 2 1/2 dl lammekraft
1/2-1 ss eddik
4 tomater
2 ss persille, finhakket
2 små laurbærblader
1/2-1 ts salt
Nykvernet pepper
1 1/2 ts paprikapulver
2 ss ripsgelé

Skrell og grovhakk løken. Surr den i ca. halvparten av smøret til den er blank, uten å ta farge. Ta opp løken. Brun kotelettene raskt i pannen i resten av smøret, og legg dem deretter i et ildfast fat. Dryss melet i stekesmøret og tilsett kraft under kraftig visping på svak varme. Rør til sausen er jevn og glatt. Dryss løken rundt lammekotelettene, og hell eddiken over kjøttet. Skåld og flå tomatene, og skjær dem i tykke skiver. Legg dem rundt kotelettene og dryss persille, knuste laurbærblad, salt og pepper over. Hell sausen over og dryss paprikapulver over til slutt. Legg lokk eller dobbel aluminiumsfolie over fatet og la det stå i forvarmet ovn på 200 grader i 8-10 minutter. Like før servering smakes sausen til med ripsgelé. Server sammen med potetmos og f.eks. en bønnesalat.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.