Langtidsstekt lammebog

Oppskrift

4 fedd hvitløk
3 rødløk
1 fennikel
1 lammebog på ca. 1,8 kg (bundet med bomullshyssing)
2-3 kvister fersk rosmarin
1 sitron skåret i båter

Tilbehør: Bakte rødbeter og poteter.

Langtidsstekt lammebog:
Knus hvitløken lett med skallet på. Skrell og skjær rødløken i båter, og skjær fennikel i grove terninger. Legg løk og fennikel i en ildfast form. Legg kjøttet oppå, og krydre med salt, nykvernet pepper, hvitløk og rosmarin. Tilsett vann, slik at det dekker halvveis opp rundt kjøttet. Sett kjøttet i ovnen i  2½- 3 timer ved 140-150 grader. Hell litt av væsken fra bunnen av formen over kjøttet underveis i stekingen. La kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer i det, og krydre med nykvernet pepper og litt sitronsaft. Skjær skiver av den langtidsstekte lammebogen, og server med rødløk og fennikel fra bunnen av formen og litt stekesjy. Server langtidsstekt lammebog med bakte rødbeter og poteter.

Her finner du flere oppskrifter på lam!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.