Lammefrikassé med mynte

Oppskrift (4 personer)

500 g grytekjøtt av lammekjøtt
10 g smør
1 ½ dl tørr hvitvin
¼ l matlagingsfløte
1½ ts grovt salt
Nykvernet pepper
1 ss maizenna, utrørt i kaldt vann
5 gulrøtter i tynne skrå skiver
150 g grønne asparges i mindre biter
1 ts grovt salt
1½ liter kokende vann
1 ts finhakkede ferske peppermynteblader

Lammefrikassé med mynte:
Rens kjøttet for ben og slintrer og skjær det i terninger (ca. 2 x 2 cm). Smelt smøret i en sauterpanne ved kraftig varme, men uten at det blir brent. Stek kjøttet i ca. 2 min. Tilsett hvitvin, fløte, salt og pepper. Kok kjøttet ved svak varme og under lokk i ca. 20 minutter  eller til kjøttet er mørt. Tilsett maizenna under omrøring og kok i ytterligere i ca. 2 minutter.

Ha i mellomtiden grønnsaker og salt i en bolle og hell kokende vann over. La grønnsakene trekke i ca. 1 minutt og hell dem i et dørslag. Legg de lettkokte grønnsakene sammen med kjøttet og la retten koke i ca. 2 minutter. Vend godt rundt. Tilsett mynte og smak til med salt og pepper. Server lammefrikassé med mynte med kokte poteter.

Her finner du flere oppskrifter med lam!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.