Irish stew

Irish stewOppskrift (4 personer)

1 ½ kg lammebog i skiver
8 poteter
1 sellerirot
2 store gulrøtter
4 løk
5 dl vann
1 ½ ts salt
1 laurbærblad
1 ts pepper
2 ss bladpersille, finhakket

Irish stew
Del lammebogskivene i to. Skrell poteter, sellerirot og gulrot og skjær dem i tykke skiver. Skrell og del løken i fire. Legg kjøttet og grønnsakene i en gryte, hell på vann og kok opp. Skum av og legg i laurbærbladet og litt salt. La det hele småkoke i en drøy time. Smak deretter til med salt og pepper og dryss hakket persille over. Server gjerne brød eller flatbrød til.

Her finner du flere oppskrifter med lam!

I Irland er Irish stew «stuingen» like populær som vår fårikål. Den kan variere litt fra landsdel til landsdel. Noen steder bruker de kål, andre steder ikke. Grønnsakene kan også variere litt både i utvalg og i konsistens da noen foretrekker å mose dem. Vi foretrekker dem i litt store biter sammen med lammebog og uten kål.

LAMMELÅR MED HVITLØK OG ROSMARIN

Lammelår oppskriftOppskrift (4-6 personer)

1 1/2 kg lammelår/med ben
4 hvitløksfedd
1 ts salt
1/2 ts nykvernet sort pepper
1 ts tørket rosmarin

Saus til lammelåret:
2-3 dl steksjy og kjøttkraft
1-2 ts maizenna

Forvarm ovnen til 175 grader. Fjern ev. slintrer og tørk av låret. Skrell hvitløk og skjær fedden i to. Lag små snitt i kjøttet og press hvitløken forsiktig inn i snittene. Bland salt, pepper og rosmarin i en morter og støt dem sammen. Gni kjøttet inn med blandingen. Sett i et steketermometer, men unngå benet. Legg låret i en langpanne, og stek på nederste rille til termometeret viser 70 grader. ca. 2 timer. Øs sjyen i formen over kjøttet et par ganger de siste 15 minuttene, for å få en sprø skorpe. Ta lammelåret ut, dekk den med aluminiumsfolie og la lammelåret hvile i 15-20 minutter. Bland stekesjyen med kjøttkraften i en kjele. Kok den opp og jevn sausen med maizena utrør i litt kaldt vann. Skjær kjøttet i pene skiver på tvers av muskelfibrene. Server med den varme sausen, gratinerte poteter, stekt rosenkål eller rattatouille.

Lammelår med hvitløk og rosmarin

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.