Blåskjell med øl

Blåskjell med ølOppskrift 

2 kg blåskjell
1 dl vann
1 liten løk, finhakket
2,5 dl mørkt øl, f.eks. bokkøl
2 ss smør
1 krydderbukett
Salt og nykvernet pepper

Blåskjell med øl
Skyll blåskjellene i kaldt vann, og kontroller at alle skjellene er lukket; åpne skjell er døde og skal kastes. Legg blåskjellene i en stor kjele sammen med løk, selleri og vann. Legg på lokk, og sett over sterk varme. Kok blåskjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter. Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg. Ha ølet i kjelen sammen med krydderbuketten. Kok opp, og kok ut kullsyren. Rør smøret inn i kraften – litt om gangen. Smak til med salt og pepper, og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.

Blåskjell kan du kjøpe i butikken, men de smaker enda bedre om du plukker de selv rett fra havet. Her finner du blåskjellvarsel som viser hvor du kan plukke og spise blåskjell og ikke. Følg alltid med på at det er trygt og sjekk blåskjellvarsel hos matportalen.no.

(Bildet er ikke blåskjell med øl)

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

SNEGLER I HVITLØKSSMØR

Snegler i hvitløksmørOppskrift (4 personer)

1 boks vinbergsnegler (40-50 stk.)
150 g smør
6 hvitløksfedd
6 ss hakket persille
1 ss hakket dill
Salt og nymalt pepper

Sett ovnen på 250 grader. Rør sammen smør, presset hvitløk, dill og persille i en bolle. Salt og pepre etter smak. Legg en snegle i hvert sneglehus og dekk med hvitløkssmøret. Plasser sneglehusene i en form eller på grovt salt i en langpanne. Gratiner sneglene i 5-6 minutter til smøret begynner å boble. Server med franske baguetter og nyt!

Snegler i hvitløkssmør

HVITLØKSFRESTE REKER

Hvitløksfreste rekerOppskrift (4 personer)

Olivenolje
4 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
1/2 ts tørket chili
1 kg ferske reker, pillede
1 potte fersk persille

Varm opp en generøs mengde olivenolje i stekepannen. Tilsett hvitløk og chili og stek under konstant omrøring i et par minutter. Tilsett rekene og fres dem raskt til de blir varme. Finhakk persillen og rør den raskt inn. Server med baguetter.

Hvitløksfreste reker