Blåskjell i hvitvin

Blåskjell i hvitvinOppskrift blåskjell i hvitvin (4 porsjoner)

1 kg friske blåskjell
1 løk
1 bunt persille
30 g smør
1/2 krm pepper
3 dl tørr hvitvin

Blåskjell i hvitvin:
Skrubb og skyll blåskjellene godt. Fjern skjeggtrådene, og kontroller nøye at alle skjellene er tett lukkede. Skrell og finhakk løken, og hakk persillen. Smelt 1 ss av smøret i en stor kjele. Fres løken blank, og tilsett pepper, vin og blåskjell. Kok blåskjellene under lokk til alle skjellene har åpnet seg. Det tar ca. 4-6 minutter. Hell kraften over i en ren kjele. Visp i resten av smøret, og tilsett persillen. Hell kraften over blåskjellene. Varm alt opp igjen, og server blåskjell i hvitvin med baguetter eller pommes frittes.

Blåskjellene kan du kjøpe i butikken, men de smaker enda bedre om du plukker de selv rett fra havet. Her finner du blåskjellvarsel som viser hvor du kan plukke og spise blåskjellene og ikke. Følg alltid med på at det er trygt og sjekk blåskjellvarsel hos matportalen.no.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

HVITLØKSFRESTE REKER

Hvitløksfreste rekerOppskrift (4 personer)

Olivenolje
4 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
1/2 ts tørket chili
1 kg ferske reker, pillede
1 potte fersk persille

Varm opp en generøs mengde olivenolje i stekepannen. Tilsett hvitløk og chili og stek under konstant omrøring i et par minutter. Tilsett rekene og fres dem raskt til de blir varme. Finhakk persillen og rør den raskt inn. Server med baguetter.

Hvitløksfreste reker

SNEGLER I HVITLØKSSMØR

Snegler i hvitløksmørOppskrift (4 personer)

1 boks vinbergsnegler (40-50 stk.)
150 g smør
6 hvitløksfedd
6 ss hakket persille
1 ss hakket dill
Salt og nymalt pepper

Sett ovnen på 250 grader. Rør sammen smør, presset hvitløk, dill og persille i en bolle. Salt og pepre etter smak. Legg en snegle i hvert sneglehus og dekk med hvitløkssmøret. Plasser sneglehusene i en form eller på grovt salt i en langpanne. Gratiner sneglene i 5-6 minutter til smøret begynner å boble. Server med franske baguetter og nyt!

Snegler i hvitløkssmør