Estragondressing 

EstragondressingOppskrift

1/2 potte estragon
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløksfedd, grovhakket
1 ss majones
2 dl yoghurt naturell
1 økologisk sitron, skallet og halvparten av saften av den
Salt og pepper

Estragondressing:
Plukk bladene av estragonkvistene. Legg estragonblad, sjalottløk samt hvitløk i en bolle og bland sammen med litt av yoghurten till en grønn saus. Tilsett resten av yoghurten, majonesen samt sitronsaft- og skall. Bland med stavmikser til en jevn, lysegrønn saus. Smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med fersk estragon.

Passer til fisk og svin.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen
Assistent: Hege Løkke Johannesen

RANCH DRESSING

Ranch dressingOppskrift ranch dressing

1 fedd hvitløk
1/2 bunt bladpersille
1 ss gressløk
2,5 ml majones
1,5 ml créme fraîche
2 ts hvitvinseddik
Salt og nykvernet pepper

Ranch dressing
Skrell og finhakk hvitløk, samt persille og gressløk. Bland det med majones, créme fraîche og hvitvinseddik. Krydre med salt og pepper. Hell på en lufttett krukke og sett den til avkjøling i kjøleskapet.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.