Sitronolje

sitronoljeOppskrift

6 økologiske, vaskede sitroner, skallet av dem
1 dl salt
250 ml rapsolje

Riv skallet av sitronene på et rivjern. Pass på å ikke få med det hvite under skallet. Vend sitronskall og salt sammen, og sett det tildekket i kjøleskapet i 24 timer. Ta sitronskallene ut, og skyll dem grundig et par ganger. Hell oljen over sitronskallene, og sett tilbake i kjøleskapet. Sil oljen av skallene etter 1 uke, og oppbevar deretter sitronoljen i kjøleskapet.

Det er en enkel sak å lage dine egne smakstilsatte oljer. Prøv denne oppskriften på sitronolje, som er ypperlig i salater og til grillede grønnsaker. Husk bare at den må lages en uke før den skal brukes!

Her finner du oppskrifter på salater!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Sitronolje
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)