Ketchup

hjemmelaget-ketchup-oppskriftOppskrift ketchup

1 1/2 kg grovhakkede bifftomater
4 finhakkede sjalottløk
4 finhakkede hvitløksfedd
4 dl vann
4 dl lys vineddik
1 1/2-2 dl rørsukker
1-2 ts salt
2 finhakkede røde chili, uten kjerner
Rundhåndet med nykvernet sort pepper.

Kok alle ingrediensene under omrøring til en lett karamellisert ketchup. Blend og smak til med litt salt, sukker eller syre. Avkjøl og hell ketchupen på tette glass og oppbevar i kjøleskapet.

Her finner du oppskriften på sennep!

THOUSAND ISLAND

Thousand IslandOppskrift

100 g majones
1 1/2 dl crème fraîche
1 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
2–3 dråper tabasco
1 ts paprika
Litt sitronsaft
Salt og pepper

Rør majones og crème fraîche sammen. Finhakk hvitløken. Rør hvitløk og tomatpuré i majonesblandingen. Smak dressingen forsiktig til med tabasco, paprika, sitronsaft, salt og pepper.

Dette er en av de mest kjente og brukte dressingene i Norge. Den blir brukt på reker, salater, hamburgere, egg og i mange andre ulike oppskrifter. Den smaker best når du lager den selv!

HJEMMELAGET SENNEP

Hjemmelaget sennepOppskrift

¾ dl gule sennepsfrø
½ dl sennepspulver
1,2 dl vann
1 dl epleeddik
2 ss brunt sukker
1 ts salt
1 ss gurkemeie

Bland sennepsfrø og sennepspulver. Kok opp vann, eddik, farin, salt og gurkemeie i en liten gryte, og hell det over. La det trekke i romtemperatur i et døgn. Kjør det hele i en blender til konsistensen er passende. Hold ev. igjen litt av væsken, eller tilsett litt mer eddik underveis hvis den virker for tykk. Hell sennepen i et glass, og la sennep gjerne modne i kjøleskapet i et par dager før bruk.

Oppbevar hjemmelaget ketchup kaldt i lukket beholder.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.