Gresskarpai

GresskarpaiOppskrift gresskarpai

Paideig:

175 g hvetemel
80 g smør
1 ss kaldt vann

Fyll til gresskarpai:
1 kg skrelt og renset butternutgresskar
2 sitroner, revet skall og saft av dem
3 egg
2 dl brunt sukker
½ ts malt muskat
1 ts malt nellik
2 ts malt kanel

Elt ingrediensene til paideigen godt sammen til en jevn deig. Kjevle den ut og kle en 24 cm form med den. Prikk bunnen godt med en gaffel og sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 15 minutter på 200 °C. Skjær gresskaret i terninger og kok det i minst mulig vann til det er mørt i ca. 30 minutter. Mos gresskarterningene og rør inn de øvrige ingrediensene. Hell fyllet i en paiform på 24 cm og stek paien videre på 190 °C til fyllet er fast i ca. 25 min. Server paien varm eller kald, gjerne med pisket krem til.

Gresskarpai er en populær dessert i både USA og Kanada. Lages med butternutgresskar og smaker skremmende godt!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.