Gresskarpai
Oppskrift gresskarpai
Paideig:
175 g hvetemel
80 g smør
1 ss kaldt vann
Fyll til gresskarpai:
1 kg skrelt og renset butternutgresskar
2 sitroner, revet skall og saft av dem
3 egg
2 dl brunt sukker
½ ts malt muskat
1 ts malt nellik
2 ts malt kanel
Elt ingrediensene til paideigen godt sammen til en jevn deig. Kjevle den ut og kle en 24 cm form med den. Prikk bunnen godt med en gaffel og sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 15 minutter på 200 °C. Skjær gresskaret i terninger og kok det i minst mulig vann til det er mørt i ca. 30 minutter. Mos gresskarterningene og rør inn de øvrige ingrediensene. Hell fyllet i en paiform på 24 cm og stek paien videre på 190 °C til fyllet er fast i ca. 25 min. Server paien varm eller kald, gjerne med pisket krem til.
Gresskarpai er en populær dessert i både USA og Kanada. Lages med butternutgresskar og smaker skremmende godt!