Fersken- og plommepai

Fersken- og plommepaiOppskrift

Begynn med deigen:

100 g smør
7 dl hvetemel
2 ss sukker
1 ss sitronsaft
1-2 ss vann
1 økologisk sitron,  skallet av den
1 klype salt

Fersken- og plommepai:
Riv sitronskall veldig fint. Bland mel, salt, sukker og sitronskall sammen. Elt terninger av kaldt smør inn i melblandingen inntil den er lett smulete. Tilsett sitronsaft og elt raskt til en jevn deig. Tilsett vann etter behov. Klapp deigen til en tykk avrund form på en bakepapirkledd stekeplate  og sett den i kjøleskapet innpakket i plastfolie.

Deigen kan også lages i en kjøkkenmaskin, men det er enkelt å lage den for hånd.

Mens deigen hviler lager du fyllet:

200 g fersken, skåret i skiver
200 g plommer, skåret i skiver
½ vaniljestang, delt på langs
50 g smør
Ca. 1 dl akaciehonning (juster ift. til smak)

Vask frukten og skjær den i skiver. Smelt smøret i en kjele, tilsett honning og vaniljestang og frø. La blandingen putre til den tykner. Legg i frukten og bland godt. Ta kjelen bort fra varmen og la blandingen avkjøles. Fjern vaniljestangen og smak til med honning.

Legg et stykke bakepapir over deigen og kjevle den til en ca. 30 cm bred sirkel. Hvis nødvendig, bruk litt mel til hjelp. Legg fruktblandingen i midten av deigen, og brett kantene innover som vist på bildet. Smør overflaten med litt honning og strø litt sukker over. Stek ved 200 grader i 20-30 minutter eller til paien får en gylden farge.

Server fersken- og plommepai med vaniljeis – oppskriften finner du her: Iskrem

Utnytt sesongfrukten i en deilig pai. Fersken og plommer smaker ypperlig sammen!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.