Tomatpai

TomatpaiOppskrift tomatpai (4 personer)

Paideig:
200 g hvetemel
125 g smør
2 ss kaldt vann

Paifyll til tomatpai:
200 g modne tomater
3 store egg ev. 4 små
2 1/2 dl fløte
200 g revet hvit ost

Kutt kaldt smør i terninger og ha det sammen med mel i en kjøkkenmaskin. Kjør det til en deig mens du heller på 2 ss kaldt vann. Trykk/kjevle ut deigen i en middels stor paiform. Skjær ev. av overflødig deig ved kantene. Sett paiformen i kjøleskapet i 15 minutter. Ta ut formen og prikk deigen med en gaffel. Forstek deigen i 10 minutter på 200°.

Skåld tomatene ved å skjære et lite kryss på toppen av tomatene, legg de i kokende vann og ta dem opp etter tretti sekunder. Dypp dem i kaldt vann og dra av skinnet. Del dem deretter i to og hakk dem i små biter. Spre dem utover i den forstekte paideigen. Ha over osten. Bland egg og fløte, smak til med salt og pepper og hell blandingen over paien. Stek paien midt i ovnen på 175° i 30-40 minutter.

En enkel og velsmakende tomatpai anbefaler vi gjerne som et kjøttfritt middagsalternativ. Har du pai til overs, egner den seg også godt i matpakken.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.