Tomatpai
Oppskrift tomatpai (4 personer)
Paideig:
200 g hvetemel
125 g smør
2 ss kaldt vann
Paifyll til tomatpai:
200 g modne tomater
3 store egg ev. 4 små
2 1/2 dl fløte
200 g revet hvit ost
Kutt kaldt smør i terninger og ha det sammen med mel i en kjøkkenmaskin. Kjør det til en deig mens du heller på 2 ss kaldt vann. Trykk/kjevle ut deigen i en middels stor paiform. Skjær ev. av overflødig deig ved kantene. Sett paiformen i kjøleskapet i 15 minutter. Ta ut formen og prikk deigen med en gaffel. Forstek deigen i 10 minutter på 200°.
Skåld tomatene ved å skjære et lite kryss på toppen av tomatene, legg de i kokende vann og ta dem opp etter tretti sekunder. Dypp dem i kaldt vann og dra av skinnet. Del dem deretter i to og hakk dem i små biter. Spre dem utover i den forstekte paideigen. Ha over osten. Bland egg og fløte, smak til med salt og pepper og hell blandingen over paien. Stek paien midt i ovnen på 175° i 30-40 minutter.
En enkel og velsmakende tomatpai anbefaler vi gjerne som et kjøttfritt middagsalternativ. Har du pai til overs, egner den seg også godt i matpakken.