Kjapp ostepai med tomater

Kjapp ostepai med tomaterOppskrift (4 personer)

1 dl. ricottaost
1 egg
1 dl. finrevet Jarlsberg vellagret ost
1 krm. salt (krm. = 1/5 teskje)
½ krm. nymalt svart pepper (krm. = 1/5 teskje)
1 rull med butterdeig/smørdeig
1 ss olivenolje
1-2 dl små tomater, skivet. Gjerne i ulike størrelser og farger

Til servering:

Olivenolje
1 dl. finstrimlet vårløk
½ dl hakkede urter, for eksempel persille og gressløk

Ostepai med tomater
Sett ovnen på 225 grader.
Bland sammen ricotta, egg og Jarlsbergost til en glatt krem. Salte og pepre.
Rull ut butterdeigen på en stekeplate med bakepapir. Prikk i bunnen med en gaffel og pensle med olje rundt kantene. Bred på ostekremen.
Skiv tomater til et tynt lag, og legg de på paien.
Stek midt i ovnen i 20-25 minutter til du får en fin farge, og smørdeigen har est opp på kantene.
Hell noen dråper god olivenolje på paien, og strø over vårløk og urter ved servering. Ta gjerne noen ekstra runder med pepperkvernen over paien før du serverer den.

Dette er en superkjapp og smidig latmanns-pai. Kjapp ostepai krever hverken mye jobb eller forberedelser, men du vil likevel kunne imponere gjestene. Ostekremen kan du dessuten forberede noen dager i forveien.

Foto: Guri Haram

Her finner du flere oppskrifter på pai!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.