Kjapp ostepai med tomater
Oppskrift (4 personer)
1 dl. ricottaost
1 egg
1 dl. finrevet Jarlsberg vellagret ost
1 krm. salt (krm. = 1/5 teskje)
½ krm. nymalt svart pepper (krm. = 1/5 teskje)
1 rull med butterdeig/smørdeig
1 ss olivenolje
1-2 dl små tomater, skivet. Gjerne i ulike størrelser og farger
Til servering:
Olivenolje
1 dl. finstrimlet vårløk
½ dl hakkede urter, for eksempel persille og gressløk
Ostepai med tomater
Sett ovnen på 225 grader.
Bland sammen ricotta, egg og Jarlsbergost til en glatt krem. Salte og pepre.
Rull ut butterdeigen på en stekeplate med bakepapir. Prikk i bunnen med en gaffel og pensle med olje rundt kantene. Bred på ostekremen.
Skiv tomater til et tynt lag, og legg de på paien.
Stek midt i ovnen i 20-25 minutter til du får en fin farge, og smørdeigen har est opp på kantene.
Hell noen dråper god olivenolje på paien, og strø over vårløk og urter ved servering. Ta gjerne noen ekstra runder med pepperkvernen over paien før du serverer den.
Dette er en superkjapp og smidig latmanns-pai. Kjapp ostepai krever hverken mye jobb eller forberedelser, men du vil likevel kunne imponere gjestene. Ostekremen kan du dessuten forberede noen dager i forveien.
Foto: Guri Haram
Her finner du flere oppskrifter på pai!