Del oppskrift

Rødbetesalat

Oppskrift

1 pose spinat, vasket ev. mangoldsalat
1 stor rødbete, kokt
200 g myk geitost
50 g usaltede cashewnøtter
50 g usaltede hasselnøtter uten skall
Flytende akasiehonning
Evt. noen mynteblader

Rødbeter fås kjøpt i grøntdisken ferdigkokte og vakuumpakket. Kjøper du ferske, pass på når du renser og kutter dem da de lager flekker. Børst rødbetene godt, men pass på at skallet ikke blir skadet, og skjær ikke vekk rotspissen. Legg rødbetene i en kjele og hell på vann til det dekker. Tilsett en halv ts sukker og 1/2 ts salt. Kok rødbetene nesten møre under lokk, små, nye rødbeter 15–20 minutter, eldre rødbeter 45–60 minutter.

Skyll de nykokte rødbetene i kaldt vann og gni samtidig av skallet. Eller legg dem i kaldt vann en stund før de skrelles. Kutt dem i små biter og bland dem sammen med spinaten i en bolle. Skjær osten i samme størrelse som rødbetene og vend dem inn sammen med nøttene. Dryss godt med akasiehonning over, og salaten er klar til servering. Pynt gjerne med mynteblader, men det er ikke nødvendig.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.