Ramsløk aioli

Ramsløk aioliOppskrift
4 eggeplommer
5 dl solsikkeolje
1/2 bunt frisk ramsløk, eventuelt 3 ss fra glass
1 ss dijon sennep
1 sitron
Salt
litt vann ved behov
  1. Ha eggeplommer, sennep og ramsløk i en bolle.
  2. Kjør opp med håndmikser til alt er godt mikset.
  3. Tilsett olje litt etter litt i en tynn stråle til aiolien tykner og blir som majones i konsistens.
  4. Tykner den for fort og du har mye olje igjen som skal piskes inn, tilsett da litt lunket vann og fortsett og kjør den opp til all oljen er brukt opp.
  5. Smak til helt til slutt med salt og sitron.
  6. Blir den for tynn, kjør i mer olje og smak til igjen.
Ramsløk aioli kan oppbevares inntil to uker i kjøleskap.
Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Jonas Hagman

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.