Bjørnebærpai (Torta di more)

BjørnebærpaiOppskrift bjørnebærpai

Paideig:

125 g smør
100 g melis
1 liten klype salt
255 g hvetemel
1 vaniljestang, delt på langs
1/2 sitron, saften av den
2 store eggeplommer
2 ss kald melk

Fyll til bjørnebærpai:

1 vaniljestang
500 g mascarpone
100 ml matfløte
3 ss sukker
3 ss grappa eller vin santo
310 g bjørnebær
1 liten håndfull ferske små mynteblader

Torta di more:
Smør en 28 cm stor paiform med løs bunn med litt smør. Smuldre smøret inn i en blanding av mel, melis og salt. Tilsett deretter frøene fra vaniljestangen, sitronskallet og eggeplommene – enten for hånd eller i en food processor. Når blandingen ligner brødsmuler tilsetter du melken. Jobb deigen forsiktig sammen til en ball, og dryss den lett med mel. Kle deigen med plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time. Kjevle deretter deigen ut til en sirkel og legg den i paiformen. Sett formen i fryseren i 1 time. Forvarm ovnen til 180ºC og stek paiskallet i ca. 12 minutter eller til det er lett gyldent.

Del vaniljestangen på langs og skrap frøene ut i en arbeidsbolle. Hell i mascarpone, fløte, sukker og grappa i og visp til blandingen er jevn og skinnende.

Når paiskallet er avkjølt heller du fyllet i og sprer det jevnt utover med en slikkepott. Pynt så med bjørnebær og mynte.

På italiensk heter denne torta di more, på norsk kjempelekker, velsmakende bjørnebærpai!

Her finner du flere oppskrifter på pai!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.