Østers Rockefeller
Oppskrift (4 personer)
12 østers
3 ss smør
200 g bladspinat
3 sjalottløk, finhakkede
3 ss persille, finhakket
1 stilk stangselleri, finhakket
Litt kajennepepper
2 loffskiver
12 ts Pernod
Grovt salt
Østers Rockefeller:
Sett ovnen på 225 grader.
Fres spinat, løk, persille og selleri i smør i en gryte på lav varme.
Når løken er gjennomsiktig tar du gryten av varmen.
Skjær skorpene av brødet og finsmul det ned i gryten.
Smak til med kajennepepper.
Åpne østersene og la dem ligge i sin egen kraft i skallene.
Dekk østersene med spinatblandingen og sett dem på grovsalt i en langpanne.
Ha ca. 1 ts Pernod på hver østers.
Gratiner i 2-3 minutter i ovnen til overflatene har fått en fin gyllen farge.
Server østers med det samme.
Her finner du flere oppskrifter på skalldyr!
Det sies at denne velkjente østersretten ble til på restauranten Antoine´s i New Orleans i USA. Spinat og Pernod er de karakteristiske smakene på østers Rockefeller, oppkalt etter den berømte finansfamilien.
PAELLA
Oppskrift (5 personer)
1 kg kyllingfilet, skåret i terninger
1 dl olivenolje
2 løk
1 rød paprika, skåret i terninger
3 dl langkornet ris
3 dl hvitvin
1/2 kg flådde, hakkede tomater
6 dl kyllingkraft
2 hvitløksfedd, finhakkede
Nykvernet sort pepper
En klype safran
1 ts estragon
1 1/2 ts salt
12 blåskjell
300 g grønne erter, helst frosne
1 bunt vårløk, de grønne delen av den
Ev. 300 g pillede reker
Brun kyllingen lett i oljen i en dyp (paella) panne.
Legg løk og paprika i og la det bli lett gyldent.
Bland de hakkede hvitløksfeddene i.
Hell risen i og la den bli klar før du tilsetter vinen.
Kok i noen minutter og ha de hakkede tomatene og kyllingkraften i.
Støt safran sammen med det øvrige krydderet og ha det i pannen.
Tilsett salt og la retten surre i 30 minutter.
Klargjør blåskjellene ved å børste dem godt under kaldt vann og kast de som ikke lukker seg.
Ha de i pannen sammen med ertene.
La retten koke i ytterligere 5 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg.
Tilsett vårløken, og hvis du ønsker å bruke reker blander du også de inn.
Smak til med salt og pepper før servering.