Risengrynspannekaker

Oppskrift (4 personer)

2 dl risengrynsgrøt
2 eggeplommer
1 1/2 dl h-melk
2 ss sukker
1/2 ts kanel
2-3 sitrondråper
1 ss hakkede mandler
2 ss rosiner
2 eggehviter
Smør
Knust kavring

Risengrynspannekaker:
Rør eggeplommen inn i grøten. Spe med melk til ønsket tykkelse. Smak til med sukker, kanel og sitron. Tilsett mandler og rosiner. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn. Stek pannekakene i smør. Før du heller røren i pannen, drysser du den med knust kavring. Strø kavring på pannekaken før du snur den. Server syltetøy til risengrynspannekaker.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

PANNEKAKER

Pannekaker oppskriftOppskrift

3 store egg
3 dl hvetemel
5 dl helmelk
½ ts salt
½ ts sukker
3 ss smeltet smør

Bland egg og mel sammen i en bolle. Tilsett melk mens du pisker godt slik at det blir en jevn klumpefri røre. Tilsett salt, sukker og til slutt smør. La røren svelle i minst 30 minutter før du steker de tynne pannekakene i en varm panne. Server gjerne pannekaker med sukker, syltetøy, sirup eller sprøstekt bacon.

CREPES SUZETTE

Crepes SuzetteOppskrift (12 pannekaker)

200 g hvetemel
½ ts salt
2 ts sukker
Finrevet skall av 1 økologisk appelsin
4 egg
4-5 dl melk
3 ss solsikkeolje
Solsikkeolje + litt smør til steking

Appelsinsaus:

50 g sukker
50 g smør
Finrevet skall av 1 økologisk appelsin
½ dl Cointreau
Saft av to appelsiner
50 g mandelflak

Pisk egg og melk godt sammen. Tilsett mel, salt, sukker og appelsinskall og pisk godt. Tilsett olje, og hell røren i en mugge. La den hvile i 30 minutter. Rør pannekakerøren igjennom før steking.  Varm en stekepanne med litt olje og smør i. Hell røren ut i en tynn pannekake og stek den i 1-2 minutte, til den er lett gylden i kantene, og snu den. Legg de stekte pannekakene i en stabel, og dryss litt sukker imellom dem. Hold dem varme mens du lager sausen. Smelt sukker i en panne  til det bruser opp som karamell. Tilsett smør, revet appelsinskall og mandelflak, og flambér med appelsinelikør. Det blir store flammer, så pass på, og husk å slukke viften! Hell appelsinsaft i, og reduser. Brett de varme pannekakene sammen 2 ganger til en trekant, og vend dem i sausen. Serveres straks.