Tomatsaus – italiensk pizza

Tomatsaus pizzaOppskrift tomatsaus til pizza:

1 gul løk
2 gulrøtter
1 stangselleri
5 ss god olivenolje (oljen må tåle varme)
2 ss tomatpuré
1-2 ts salt
1 ts pepper
2 ts organo eller litt fersk oregano og basilikum
1 fedd hvitløk
5 hakkede tomater eller en boks hakkede tomater

Tomatsaus:
Grovkutt løken, gulrøttene og stangsellerien i terninger og ha det opp i en passende kjele og tilsett oljen. Grønnsakene skal småkoke i ca 25-30 minutter til de er myke. Løken blir naturlig søt når den kokes slik at sausen ikke blir syrlig. Trekk så kjelen til side og la innholdet kjøle seg ned til ca. romtemperatur.

Tilsett tomatpurè, salt, pepper, oregano, hvitløk, hakkede tomater, oregano og basilikum. Bruk stavmikser til du får en jevn og fin konsistens. Fordel passe mengde tomatsaus utover pizzaen med øse/skje.

Her finner du oppskriften på pizzadeig!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Håvard Nelvik

Det er med stor glede vi kan fortelle at Håvard Nelvik har et eksklusivt samarbeid med Kulinarisk.no. Sammen tar vi deg gjennom hele prosessen fra råvarer til rykende ferske pizzaer, og det sammen med en Norgesmester.

Foto: Per Heimly

HÅVARD-NELVIK pizzaskoleI 2011, vant Cin Cin ved Håvard Nelvik Norgesmesterskapet i italiensk pizzabaking for første gang, og gjentok bedriften i 2012. Håvards Cin Cin Pizzeria på Bislet, åpnet dørene for første gang i mai 2007. Siden har stedet mottatt flere gode anmeldelser og er i dag kjent for å servere noen av Oslos beste italienske pizzaer. Med egenkomponert deigoppskrift, marinader, tomatsausen og rømmedressing, skaper Håvard og  Cin Cin sine egne unike smaksvarianter, som pizzaer med chili og reinsdyrkjøtt og pizzaen bianci med norsk laks.  Nå ekspanderer Cin Cin med catering og produksjon for butikk og leder kjøkkenet til  pizzeriaet, som nå har fått navnet Patio Restaurant der du kan nyte Håvards himmelske pizzaer på stedet eller bestille og ta med deg hjem. Vi håper du gleder seg til å lære å lage pizzaene av en mester – det gjør nemlig vi!

Besøk Cin Cin sine nettsider ved å klikke her

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.