Helt vilt – pizza med hjort

Helt vilt Pizza med hort blåbær fenalår rosmarin
Oppskrift

pizzadeig
1 stor skje hvit saus
100 gr revet ost
70 – 100 gr marinert hjort (viltkjøtt)*
1 finkuttet vårløk
4 sjampinjonger
3 skiver salame calabrese eller chorizo (ca. 15 gr)
15 blåbær
Rosmarin
Fenalår eller havsalt
Nykvernet pepper

  1. Bak ut pizzadeigen.
  2. Fordel en stor skje hvit saus utover bunnen.
  3. Legg på en stor neve revet ost (ca. 100 g).
  4. Spre kjøttet, litt vårløk og sjampinjonger utover.
  5. Legg på salame calabrese eller chorizo.
  6. Stek pizzaen.

Ovnen skal være på det varmeste før du setter pizzaen inn, 250 grader eller mer.
Pizzaen er ferdig i løpet av få minutter når osten har smeltet og når kantene er lettstekte.

Når pizzaen er ferdig topper du den med litt nykvernet pepper, finhakket fenalår eller havsalt, blåbær og noen blader fersk rosmarin.

*Rødvinsmarinade til hjort

70 – 100 gr hjort

0,5 dl rødvin
1 dl rapsolje
1 ts pepper
1 ts maldonsalt
2-3 laurbærblader
4 knuste einebær

Bland alle ingrediensene med en stavmikser og kna det godt inn i kjøttet.

La gjerne blandingen godgjøre seg et par timer på kjøkkenbenken eller over natten i kjøleskapet.

Vinanbefaling til pizza med hjort

Red Rock Zin – rødvin med lite karbohydrater som passer perfekt til pizza, pasta og vilt.

Denne vinen byr på tydelige dufter av røde bær, innslag av urter, vanilje og litt sevje. Dette gjør den rik og fruktig med myke tanniner. Vinen har under fem gram sukker per liter. Andre Zindfandeller i Norge har 12 gram per liter. Her kan du lese mer om Red Rock Zin.

Varenummer 10185306
Pris 379,90,-

Foto/Kokk: Per Heimly/CinCin

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.