Pizzaskole: Steke pizza

STEG 5 STEKE PIZZA - KLAR TIL SERVERINGJeg vil anbefale alle som har interesse av å lage den beste pizzaen hjemme å investere i en pizzaspade. Øv deg gjerne noen ganger med en pizza uten fyll. Har du teknikken inne med å få pizzaen opp på spaden med et par lange drag og rykk, så gjør du litt av de samme bevegelsene når du legger den ned på steinen. Da har du lært at øvelse gjør mester. Ligger pizzaen for lenge kommer fuktigheten fra sausen gjennom den tynne bunnen og du vil ha problemer med å få den opp på spaden. Hvis du ikke har spade kan du selvsagt løfte pizzaen over på f.eks. bakepapir før du legger på fyll. I så fall må du bruke nok mel slik at bunnen ikke klistrer. Deretter skyver du den over på pizzasteinen. Ovnen skal være på det varmeste før du setter pizzaen inn, 250 grader eller mer.

Steke pizza:
Pizzaen er ferdig i løpet av få minutter når osten har smeltet og når kantene er lettstekte. Sjekk under pizzaen at den ikke er brent. Ut av ovnen og pizzaen er nesten klar. Spre en klype havsalt (Maldon) og pepper (krosset) over pizzaen. Bruk en pensel med olivenolje på kantene. Pizzakutter gir deg mulighet til å dele den i åtte biter, det man kaller en «starcut». Legg fersk oregano, ruccola eller basilikum i midten. Pizzaen er klar til servering. Slik burde du steke pizza, vel bekomme!

Her finner du oppskrift på pizzadeig!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Håvard Nelvik – Steke pizza

Det er med stor glede vi kan fortelle at Håvard Nelvik har et eksklusivt samarbeid med Kulinarisk.no. Sammen tar vi deg gjennom hele prosessen fra råvarer til rykende ferske pizzaer, og det sammen med en Norgesmester.

Foto: Per Heimly

HÅVARD-NELVIK pizzaskoleI 2011, vant Cin Cin ved Håvard Nelvik Norgesmesterskapet i italiensk pizzabaking for første gang, og gjentok bedriften i 2012. Håvards Cin Cin Pizzeria på Bislet, åpnet dørene for første gang i mai 2007. Siden har stedet mottatt flere gode anmeldelser og er i dag kjent for å servere noen av Oslos beste italienske pizzaer. Med egenkomponert deigoppskrift, marinader, tomatsaus og rømmedressing, skaper Håvard og  Cin Cin sine egne unike smaksvarianter, som pizzaer med chili og reinsdyrkjøtt og pizzaen bianci med norsk laks.  Nå ekspanderer Cin Cin med catering og produksjon for butikk og leder kjøkkenet til  pizzeriaet, som nå har fått navnet Patio Restaurant der du kan nyte Håvards himmelske pizzaer på stedet eller bestille og ta med deg hjem. Vi håper du gleder seg til å lære å lage pizzaene av en mester – det gjør nemlig vi!

Besøk Cin Cin sine nettsider ved å klikke her

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.