Norvegia – pizza med røkelaks

Norvegia pizza med røkelaksOppskrift

pizzadeig
1 stor skje hvit saus til pizza
100 gr revet ost
1 vårløk
4 cherrytomater
1/2 avocado
Krydderdill
70 – 100 gr røkelaks
Maldonsalt og nykvernet pepper

  1. Bak ut pizzadeigen.
  2. Fordel en stor skje hvit saus utover bunnen.
  3. Legg på en stor neve revet ost (ca. 100 g).
  4. Strø finhakket vårløk over, ikke overdriv.
  5. Del cherrytomatene i to og legg de utover pizzaen med innsiden ned.
  6. Rens avocadoen og kutt den i tynne skiver, fordel den utover.
  7. Dryss krydderdill jevnt over, ikke overdriv.
  8. Stek pizzaen.

Ovnen skal være på det varmeste før du setter pizzaen inn, 250 grader eller mer.
Pizzaen er ferdig i løpet av få minutter når osten har smeltet og når kantene er lettstekte.

Når pizzaen er ferdig river du opp røkelaksen og fordeler den jevnt utover. Til slutt topper du med litt nykvernet pepper, maldonsalt og litt fersk dill.

Foto/Kokk: Per Heimly/CinCin

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.