Del oppskrift

Pizzaskole: Pizzabunn

Hvis du ønsker å lage en perfekt italiensk pizza, må du aller først konsentrere deg om å få til en god pizzabunn.

Pizzabunn

  1. Ha et tynt lag mel på den rene og jevne flaten du skal bake ut pizzaen på slik at deigen ikke fester seg til underlaget.
  2. Flat ut deigen med venstre håndbak og dra med utsiden av høyre hånd og lillefinger i sirkulære bevegelser slik at deigens omkrets blir større og større.
  3. Etterhvert har du plass til hele håndflaten, og da er det viktig at trykket ligger i håndflaten og ikke i fingertuppene.

For å få en fin pizzaskorpe må du la det være igjen en liten kant rundt ytterkanten på pizzaen på ca. 0,5 centimeter. Hvis ikke ender du opp med en flat pizza uten naturlig kant.

Se videoen om pizzabunn under saken for å lære deg teknikken. 

Deretter legger du på saus.

Hvordan du lager den beste pizzasausen får du i neste STEG 3 – Her finner du oppskrift på pizzadeig!

Slik får du en perfekt pizzabunn

PIZZADEIG

PizzadeigOppskrift

3 dl kaldt vann
3 g gjær
2 ss olivenolje
500 g italiensk pizzamel
10 g salt

Rør ut gjær i kaldt vann, Tilsett olivenolje og italiensk pizzamel. Dette elter du til deigen begynner å få fast konsistens. Tilsett salt, og elt til deigen blir fast uten å klebe for mye. La deigen hvile i 5-10 minutter. Elt igjen i ca. 5 minutter. Del deigen opp i 4 like deler, på ca. 200 g hver. Pakk de fire delene med pizzadeigen inn i våt plast og sett dem til kaldheving i kjøleskapet i ca. 24 timer.

Slik gjør du med hver av de fire pizzadeigdelene:

Klem/kna deigen ned i benkeflaten, løft halve deigen og klem igjen 5-6 ganger, samme vei hver gang. Rull deigen til en kule og plasser på en tallerken. Legg  våt plast over, og pakk den rundt deigen slik at det ikke slipper luft inn. Sett til kaldheving i kjøleskap i ca. 24 timer.

Håvard Nelvik

Det er med stor glede vi kan fortelle at Håvard Nelvik har et eksklusivt samarbeid med Kulinarisk.no. Sammen tar vi deg gjennom hele prosessen fra råvarer til rykende ferske pizzaer, og det sammen med en Norgesmester.

Foto: Per Heimly

HÅVARD-NELVIK pizzaskoleI 2011, vant Cin Cin ved Håvard Nelvik Norgesmesterskapet i italiensk pizzabaking for første gang, og gjentok bedriften i 2012. Håvards Cin Cin Pizzeria på Bislet, åpnet dørene for første gang i mai 2007. Siden har stedet mottatt flere gode anmeldelser og er i dag kjent for å servere noen av Oslos beste italienske pizzaer. Med egenkomponert deigoppskrift, marinader, tomatsaus og rømmedressing, skaper Håvard og  Cin Cin sine egne unike smaksvarianter, som pizzaer med chili og reinsdyrkjøtt og pizzaen bianci med norsk laks.  Nå ekspanderer Cin Cin med catering og produksjon for butikk og leder kjøkkenet til  pizzeriaet, som nå har fått navnet Patio Restaurant der du kan nyte Håvards himmelske pizzaer på stedet eller bestille og ta med deg hjem. Vi håper du gleder seg til å lære å lage pizzaene av en mester – det gjør nemlig vi!

Besøk Cin Cin sine nettsider ved å klikke her

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.