Italienske kjøttboller til pizza

Pizzaskole kjøttboller Oppskrift

400 g kjøttdeig
2 skiver lyst brød, fjern skorpen
2 egg
3 ss revet parmesan
2 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakket fersk persille
2 ts salt
1 ts pepper
Litt olje til steking

Skjær 2 skiver lyst brød og fjern skorpen. Legg brødet i en bolle med kaldt vann i ca. 4 minutter til det er gjennomvått. Pisk eggene i en stor bolle og tilsett hakket hvitløk, persille, parmesan, salt, pepper og persille. Klem ut vannet av de to skivene og smuldre dem og bland dem inn i resten i den store bollen. Bland alt grundig slik at brødet fordeler seg jevnt i hele kjøttdeigen.

Form deigen til passe store kjøttboller (ca. 30 gram hver). Når alle er rullet steker du disse enten i stekeovn på 200 grader eller i panne til de blir gylne, men fortsatt litt rosa inni. Bruk olje eller smør i pannen. De skal ikke være helt gjennomstekte da de skal deles i 2 eller flere biter når du legger dem på pizzaen før steking, slik at kjøttbollene blir gjennomstekt etter andre gang.

Her finner du oppskrift på pizzadeig!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Håvard Nelvik

Det er med stor glede vi kan fortelle at Håvard Nelvik har et eksklusivt samarbeid med Kulinarisk.no. Sammen tar vi deg gjennom hele prosessen fra råvarer til rykende ferske pizzaer, og det sammen med en Norgesmester.

Foto: Per Heimly

HÅVARD-NELVIK pizzaskoleI 2011, vant Cin Cin ved Håvard Nelvik Norgesmesterskapet i italiensk pizzabaking for første gang, og gjentok bedriften i 2012. Håvards Cin Cin Pizzeria på Bislet, åpnet dørene for første gang i mai 2007. Siden har stedet mottatt flere gode anmeldelser og er i dag kjent for å servere noen av Oslos beste italienske pizzaer. Med egenkomponert deigoppskrift, marinader, tomatsaus og rømmedressing, skaper Håvard og  Cin Cin sine egne unike smaksvarianter, som pizzaer med chili og reinsdyrkjøtt og pizzaen bianci med norsk laks.  Nå ekspanderer Cin Cin med catering og produksjon for butikk og leder kjøkkenet til  pizzeriaet, som nå har fått navnet Patio Restaurant der du kan nyte Håvards himmelske pizzaer på stedet eller bestille og ta med deg hjem. Vi håper du gleder seg til å lære å lage pizzaene av en mester – det gjør nemlig vi!

Besøk Cin Cin sine nettsider ved å klikke her

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.