Portvinskokte nøtter

– dessertnøtter og perfekt tilbehør til ost

Portvinskokte nøtter dessertnøtter perfekt tilbehør til ostOppskrift

250 gr. valnøtter
250 gr. hasselnøtter
75 cl portvin
400 gr. sukker

Varm ovnen til 150 grader.
Spre hasselnøttene utover en bakeplate og sett i ovnen.
Varm opp hasselnøtter i 15 minutter, ta de ut og la de kjøle ned til romtemperatur.
Fjern skallet ved å rulle nøttene sammen rundt i et kjøkkenhåndkle frem og tilbake.

  1. Lag mørk karamell ved å smelte sukkeret i en kasserolle til det begynner å bli brunt, hell deretter på portvin og rør det hele sammen.
  2. Tilsett nøttene og rør de godt inn.
  3. Kok ned til sukkeret har løst seg opp og væsken har blitt sirupsaktig i konsistensen.
  4. Kjøl ned og server portvinskokte nøtter.
  5. Nøttene kan oppbevares innpakket i bakepapir eventuelt i glass, men det bør ikke stå kaldt.
Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Jonas Hagman

Ostefat er enkelt og godt, også i påsken

Ostefat er enkelt og godt

Det første mange tenker når påsken nærmer seg er, nå skal det bli godt med en skitur, lam, Kvikk Lunsj, appelsin, påskeegg og en fin tid sammen med familie og venner. Ofte kan tiden mellom kjøkkenet, peisen, skiløypene og skibakkene gå litt fortere enn planlagt. Lag en ostefest i påsken og by på et fantastisk ostefat med oster fra Norge og Frankrike.

Tomatmarmelade

Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, portvinskokte nøtter, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.

Holdbarhet: 4 – 6 måneder.

Appelsinmarmelade

– med og stjerneanis

Nydelig appelsinmarmelade med hint av stjerneanis. Passer godt til ost, men også som friskt og god pålegg/tilbehør til nybakt brød.

Nøttebrød

Nøttebrød med ristede hasselnøtter, svisker, aprikos og valnøtter. Et fyldig brød med mye gode smaker. Perfekt til ost, men kan også fint nytes før maten blir servert med litt godt smør og portvinskokte nøtter til.

Spritz Antica Formula 

Spritz Antica Formula Vermut

Denne spritzen serveres umiddelbart etter at den er laget. Skal du servere til flere er  det bare å dele ut fortløpende. Dette er en frisk og god Spritz med mange gode smaker.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.