Løkkompott med vermut og hvitvin

Løkkompott med vermut og hvitvinOppskrift

4 rødløk
3 dl vermut Carpano Antica Formula
3 dl halvtørr hvitvin, gjerne en riesling
80 g sukker

  1. Kutt løken i tynne strimler og ha den i en kasserolle.
  2. Tilsett sukkeret og vend dette inn med løken, sett til side i 5 minutter.
  3. Ha så i vermut og hvitvin.
  4. Kok opp på full varme og la det koke i 10 minutter.
  5. Reduser varmen til du har lett putring i kasserollen.
  6. Pass på at du rører med jevne mellomrom slik at det ikke svir seg.
  7. Når kompotten har får fått en fin og gylden brunfarge, samt en litt rennende sirupskonsistens setter du den til side og kjøler den ned til romtemperatur.

Dette er en nydelig løkkompott som passer utmerket til milde oster og er helt fantastisk til ovnsbakt brie.

Tips: Vermuten vi benytter i denne oppskriften har en spesielt god sødme og bitterhet som passer utmerket til milde og halvfete oster. Du kan tilpasse hvor søt eller bitter du ønsker å ha løkkompott med vermut og hvitvin. Følger du oppskriften og vil ha mindre bitterhet kan du tilsette litt ekstra sukker.

Foto/kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Ostefat er enkelt og godt, også i påsken

Ostefat er enkelt og godt

Det første mange tenker når påsken nærmer seg er, nå skal det bli godt med en skitur, lam, Kvikk Lunsj, appelsin, påskeegg og en fin tid sammen med familie og venner. Ofte kan tiden mellom kjøkkenet, peisen, skiløypene og skibakkene gå litt fortere enn planlagt. Lag en ostefest i påsken og by på et fantastisk ostefat med oster fra Norge og Frankrike.

Tomatmarmelade

Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.

Holdbarhet: 4 – 6 måneder.

Spritz Antica Formula 

Spritz Antica Formula Vermut

Denne spritzen serveres umiddelbart etter at den er laget. Skal du servere til flere er  det bare å dele ut fortløpende. Dette er en frisk og god Spritz med mange gode smaker.

Nøttebrød

Nøttebrød med ristede hasselnøtter, svisker, aprikos og valnøtter. Et fyldig brød med mye gode smaker. Perfekt til ost, men kan også fint nytes før maten blir servert med litt godt smør eller løkkompott til.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.