Honningglaserte nøtter
– med valnøtter og mandler
Oppskrift
250 gr. valnøtter
250 gr. skoldede eller vanlige mandler
5 ss akasie honning
1 krm maldonsalt
- Sett ovnen på 180 grader.
- Rist nøttene på en bakeplate i ovnen i 5 min, gjerne på en silikonmatte eller på bakepapir.
- Ta ut nøttene fra ovnen å ha over honning og salt mens nøttene fortsatt er varme, deretter rør/bland godt rundt i massen til nøttene er dekket med honning.
- Sett deretter nøttene inn igjen i ovnen i 5 min og avkjøl på benken.
Når de honning-glaserte nøttene er avkjølt kan du dele de litt fra hverandre og pakke de inn i bakepapir for oppbevaring eller i egnet serverings-skål.
Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Jonas Hagman
Ostefat er enkelt og godt, også i påsken
Det første mange tenker når påsken nærmer seg er, nå skal det bli godt med en skitur, lam, Kvikk Lunsj, appelsin, påskeegg og en fin tid sammen med familie og venner. Ofte kan tiden mellom kjøkkenet, peisen, skiløypene og skibakkene gå litt fortere enn planlagt. Lag en ostefest i påsken og by på et fantastisk ostefat med oster fra Norge og Frankrike.
Tomatmarmelade
Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, honningglaserte nøtter, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.
Holdbarhet: 4 – 6 måneder.
Spritz Antica Formula
Denne spritzen serveres umiddelbart etter at den er laget. Skal du servere til flere er det bare å dele ut fortløpende. Dette er en frisk og god Spritz med mange gode smaker. Server gjerne sammen med honningglaserte nøtter som snacks.
Nøttebrød
Nøttebrød med ristede hasselnøtter, svisker, aprikos og valnøtter. Et fyldig brød med mye gode smaker. Perfekt til ost, men kan også fint nytes før maten blir servert med litt godt smør eller appelsinmarmelade til.