Honningglaserte nøtter

– med valnøtter og mandler

Honningglaserte nøtter valnøtter og mandlerOppskrift

250 gr. valnøtter
250 gr. skoldede eller vanlige mandler
5 ss akasie honning
1 krm maldonsalt

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Rist nøttene på en bakeplate i ovnen i 5 min, gjerne på en silikonmatte eller på bakepapir.
  3. Ta ut nøttene fra ovnen å ha over honning og salt mens nøttene fortsatt er varme, deretter rør/bland godt rundt i massen til nøttene er dekket med honning.
  4. Sett deretter nøttene inn igjen i ovnen i 5 min og avkjøl på benken.

Når de honning-glaserte nøttene er avkjølt kan du dele de litt fra hverandre og pakke de inn i bakepapir for oppbevaring eller i egnet serverings-skål.

Foto/Kokk: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Jonas Hagman

Ostefat er enkelt og godt, også i påsken

Ostefat er enkelt og godt

Det første mange tenker når påsken nærmer seg er, nå skal det bli godt med en skitur, lam, Kvikk Lunsj, appelsin, påskeegg og en fin tid sammen med familie og venner. Ofte kan tiden mellom kjøkkenet, peisen, skiløypene og skibakkene gå litt fortere enn planlagt. Lag en ostefest i påsken og by på et fantastisk ostefat med oster fra Norge og Frankrike.

Tomatmarmelade

Denne marmeladen passer perfekt til alt av ost, honningglaserte nøtter, den spesielt god til litt kraftige oster som for eksempel kraftkar.

Holdbarhet: 4 – 6 måneder.

Spritz Antica Formula 

Spritz Antica Formula Vermut

Denne spritzen serveres umiddelbart etter at den er laget. Skal du servere til flere er  det bare å dele ut fortløpende. Dette er en frisk og god Spritz med mange gode smaker. Server gjerne sammen med honningglaserte nøtter som snacks.

Nøttebrød

Nøttebrød med ristede hasselnøtter, svisker, aprikos og valnøtter. Et fyldig brød med mye gode smaker. Perfekt til ost, men kan også fint nytes før maten blir servert med litt godt smør eller appelsinmarmelade til.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.