Tomatsild

Tomatsild - Hellstrøms sildeoppskrifter fra bunnen avOppskrift  (Hellstrøms sildeoppskrift)

6 kryddersildfileter (Carlo)
1 løk
2 ss finhakket dill
½ dl soyaolje
100 g tomatpuré
2 ½ dl sukker
¾ dl vann
1 ¼ dl eddik (7 %)
Grovmalt pepper

Tomatsild
Skyll sildefiletene i kaldt vann og tørk dem.
Skjær dem så i gaffelbiter, og hakk løken.
Varm opp oljen i en kjele.
Rør inn tomatpuré, og kok opp.
Ta kjelen av varmen, ha i sukker og rør til det har smeltet.
Avkjøl, rør inn vann og eddik, og smak til med pepper.
Legg sild, løk og dill lagvis i et glass.
Hell over tomatsausen og ta på lokk.
Tomatsilden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.

Her finner du flere oppskrifter på sild!

Foto tomatsild: Monica Friedrich Johannessen

Lag sild á la Hellstrøm til jul!

For fjerde år på rad lanserer Eyvind Hellstrøm sin kompromissløse juleakevitt, og akevitten som inngår i blenden har dermed rukket å bli litt eldre. Det gjør den til en mer moden akevitt med enda høyere kvalitet enn foregående år. Den er en perfekt match til julens fete, salte og smaksrike mat, og selvfølgelig til sild – spesielt til hans egne sildeoppskrifter, som vi her deler med deg!

Årsaken til at Hellstrøm opprinnelig hadde lyst til å lage en egen akevitt var for å sette større fokus på norske mat- og drikketradisjoner.

– Det har blitt laget akevitt i Norge i hundrevis av år, og denne potetspriten ligger nærmest i den norske folkesjelen. Det var derfor viktig for meg å lage et ekte tradisjonelt produkt av norske råvarer med godt håndverk og fokus på kvalitet. I tillegg er julen og alt det den innebærer av deilig mat og drikke for meg personlig et av årets høydepunkter, og det var derfor naturlig å også lage en egen juleakevitt. Denne er fyldigere og mer sødmefull enn den vanlige akevitten min, og dermed en perfekt match til fet, salt og smaksrik mat som for eksempel pinnekjøtt, forklarer Hellstrøm.

En god match er den også til sild – og hva kan vel passe bedre enn Eyvinds egen sildeoppskrifter? Her får du fire av dem; karrisild, sennepssild, tomatsild og en gløggsild!

Karrisild

Eyvind Hellstrøms karrisild minner om smaken på dressingen i den typiske danske hønsesalaten. Server alle sildetypene med mørkt rugbrød til, det passer mye bedre til enn lyse brødsorter.

Her har du oppskriften på karrisild!

Sennepsild

Sennepssilden skal trekke i minst 24 timer før servering for at den skal sette seg.

Her har du oppskriften på sennespssild!

Gløggsild

Eyvind Hellstrøm har også laget en egen gløgg der basen er en økologisk montepulciano av høy kvalitet, som gir gløggen en flott fruktkarakter. Den er så tilsatt marsala, krydret med blant annet nellik og kardemomme, og søtet med akasiehonning i stedet for sukker. Hellstrøm har satt sitt eget preg på gløggen ved å tilsette appelsin og ingefær i krydderblandingen. Det gjør den friskere, mer balansert og litt mer sitruspreget enn andre gløgger.

Her har du oppskriften på gløggsild!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.