Sennepsild
Oppskrift (Helltrøms sennepsild)
6 kryddersildfileter
4 ss dijonsennep
2 ss sukker
2 ss sitronsaft
2 eggeplommer
4 ss finhakket dill
2 dl olje
Salt
Pepper
Sennepsild
Skyll sildefiletene i kaldt vann, og tørk dem eller vann dem ut hvis de er for salte.
Skjær sildefileten i gaffelbiter.
Rør sammen alle ingrediensene bortsett fra oljen.
Spe forsiktig inn oljen mens du visper, helt til sausen tykner.
Tilsett finhakket dill, og smak til med salt og pepper.
Bland forsiktig inn sildefiletene, og hell på glass.
Sett det kjølig.
Sennepsilden bør trekke 24 timer før den serveres.
Her finner du flere oppskrifter på sild!
Foto sennepsild: Monica Friedrich Johannessen
KANAPEER MED SILD OG RØDBETEPESTO
1 mørkt rugbrød av god kvalitet
1 pakke spekesild
1 middels stor bete, kokt eller bakt
50 g valnøtter
1 stort fedd hvitløk
1 liten bunt dill
1/2 vårløk
1-2 ss smør
1 ts eddik
1 klype sukker
Salt og nykvernet pepper
Kjør avkjølte rødbeter, nøtter, hvitløk og hakkede urter i en blender, tilsett smør, sukker, eddik, salt og pepper. Skjær brødet i passe stykker, smør rødbetpestoen utover brødstykkene og topp med et passe stykke sild.