Sennepsild

SennepsildOppskrift (Helltrøms sennepsild)

6 kryddersildfileter
4 ss dijonsennep
2 ss sukker
2 ss sitronsaft
2 eggeplommer
4 ss finhakket dill
2 dl olje
Salt
Pepper

Sennepsild
Skyll sildefiletene i kaldt vann, og tørk dem eller vann dem ut hvis de er for salte.
Skjær sildefileten i gaffelbiter.
Rør sammen alle ingrediensene bortsett fra oljen.
Spe forsiktig inn oljen mens du visper, helt til sausen tykner.
Tilsett finhakket dill, og smak til med salt og pepper.
Bland forsiktig inn sildefiletene, og hell på glass.
Sett det kjølig.
Sennepsilden bør trekke 24 timer før den serveres.

Her finner du flere oppskrifter på sild!

Foto sennepsild: Monica Friedrich Johannessen

KANAPEER MED SILD OG RØDBETEPESTO

Kanapeer med sil og rødbetepesto1 mørkt rugbrød av god kvalitet
1 pakke spekesild
1 middels stor bete, kokt eller bakt
50 g valnøtter
1 stort fedd hvitløk
1 liten bunt dill
1/2 vårløk
1-2 ss smør
1 ts eddik
1 klype sukker
Salt og nykvernet pepper

Kjør avkjølte rødbeter, nøtter, hvitløk og hakkede urter i en blender, tilsett smør, sukker, eddik, salt og pepper. Skjær brødet i passe stykker, smør rødbetpestoen utover brødstykkene og topp med et passe stykke sild.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.