Mascarponekrem

Oppskrift

1 beger mascarpone
1 ss sukker
1/2 ss vaniljesukker
1 dl kremfløte

Pisk fløten til krem sammen med sukker og vaniljesukker. Vend kremen inn i mascarponen.

FIKENER MED MASCARPONEKREME

8 ferske fikener
1 dl balsamicoeddik
4 ss brunt sukker

Lag en skål av dobbelt lag med aluminiumsfolie. Legg fiknene i. Dryss sukker og balsamico over, og legg pakken på grillen. tar ca. 10–15 minutter avhengig av hvor varm grillen er.

Desserten kan også lages inne: Forvarm ovnen på 180 °C. Del fikenene i to, og legg dem i en liten ildfast form. Dryss sukker og balsamico over, og bak dem i ca. 20 minutter.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.