Bakt camembert oppskrift med løkmarmelade

Bakt camembert1 stor hel camembert, f.eks. Rustique
1 løk, skjært i terninger
2 ss olivenolje
3 ss soyasaus
2 ss rødvin
1 ts brunt sukker
Salt og pepper

Varm oljen i en stekepanne, legg i løken og tilsett salt og pepper. Når løken begynner å bli gylden, tilsett soyasaus, rødvin og sukker. La det simre til sausen blir mørkere og tykner  litt.

Lag et rutemønster på toppen av osten, og pakk den inn i bakepapir. Sett den på rist midt i en forvarmet ovn (220 grader) i ca. 10-15 minutter. Server med  løkmarmeladen i tillegg til godt brød, som fransk landbrød eller baguett og selvfølgelig god vin. Vi anbefaler en Chablis premier cru eller en Chenin Blanc.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.