Tunfiskrøre

TunfiskrøreOppskrift 

2 bokser tunfisk i vann
3 vårløk
6 reddiker
1 boks lettrømme
2 dl majones
1 ts karri

La vannet renne av tunfisken. Kutt vårløken i strimler, og reddiken i små biter. Bland sammen rømme, majones og karri og smak til med salt og pepper. Bland først inn tunfisken, og deretter grønnsakene.

Tunfiskrøre – dette er supert pålegg som du kan lage selv og servere til frokost, lunsj eller som en lett middagsrett. Server den med kokte egg og brød til, eller som her som innholdet i en sandwich.

Her finner du flere oppskrifter på pålegg!

ØRRETPATÉ

Ørretpaté oppskrift ØrretpatéOppskrift

200 g kremost naturell, romtemperert
150 g varmrøkt ørret uten skinn
2 ss fersk dill
1 ss fersk gressløk
½ ts nypresset sitronsaft
1 knivsodd kajennepepper
Nykvernet sort pepper

Kjør ost, varmrøkt ørret, dill, gressløk, sitronsaft og kajennepepper til en jevn masse, og smak til med pepper. Holder seg i et par dager i kjøleskapet, men smaker best når den er romtemperert, så ta den ut en halvtimes tid før servering.

Ørretpaté er et ekstra godt pålegg til matpakken eller servert som en enkel apetittvekker – denne ørretpateen tar ikke mer enn fem minutter å lage.

Ørretpaté

RØKELAKSRØRE

RøkelaksrøreOppskrift (4 personer)

2 hardkokte egg
1 liten gul løk
1 liten boks ansjos (80 g), hakket
150 g røkelaks, i terninger
1 dl majones
1/2 dl créme fraîche
Salt og pepper
30 g løyrom
1/4 bunt fersk dill

Skrell og hakk egg og løk. Bland med finhakket ansjos og røkelaks. Bland majones, créme fraîche, finhakket dill og løyrom og tilsett egg, løk, ansjos og røkelaks. Smak til med salt og pepper.

Røkelaksrøre

Like godt som tunfiskrøre!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.