Peanøttsmør

Peanøttsmør oppskriftOppskrift peanøttsmør

1 1/2 dl usaltede, økologiske peanøtter
1 krm salt
1 ts lynghonning

Noe av det enkleste pålegget du kan lage selv, er peanøttsmør. Du kan bruke hva slags type du vil, salte, usaltede eller kanskje honningristede? Vi brukte usaltede, økologiske peanøtter og tilsatte litt salt og lynghonning – og det ble helt nydelig!

Hell nøttene i en food processor med den vanlige kniven og følg med i prosessen, som tar 5-6 minutter fra start til ferdig smør. Først blir nøttene finmalt, deretter blir massen tykk og grøtete før den blir kremete glatt og ferdig. Smak til med salt og honning. Hell deretter smøret over i et lufttett glass og oppbevar det i kjøleskapet. Det skal holde seg i 4-6 uker.

Et morsomt og godt pålegg å lage sammen med barna. Peanøttsmør er enkelt å lage og det smaker selvfølgelig også best når du lager det selv. Sunnere blir det også, det er helt fritt for tilsetningsstoffer.

Her finner du flere oppskrifter på pålegg!

NUTELLA

NutellaOppskrift

200 g mørk sjokolade, helst 70-85 % kakaoinnhold
75 g hasselnøttkjerner
1 boks søt kondensert melk
150 g mykt smør

Rist hasselnøttkjernene i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter  til ytterlaget revner og blir sprø. Skrubb vekk de mørke hinnene. Finhakk nøttene. Smelt sjokoladen, og bland i nøttene, den kondenserte melken og smøret, og rør alt godt sammen. Fyll i glass og oppbevar i kjøleskapet.

Nutella

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.